Pont jól jön ki a hétvégi időjárás. Székesfehérvár 11 fok lesz és az előrejelzések szerint 20 km/h –s szél, azaz a vasárnapi zorall idő előtt, még lehet egy jót labdázni! A Ferencváros matyóföldi betlije, egy halovány esélyt feldobott a felzárkózásra, s a Vidi élt is vele (ZTE 4:1). Most a másik újonc, a csapatom látogat a koronázó városba, minimális pontszerzési eséllyel.

Nikoliccsal próbálták meglövetni első gólját Carillóék, de kihagyta a 11-est, ellenben Petrjak vágott egy mesterhármast a Zalaegerszegnek. Kötelező győzelem következik a Videoton szempontjából, s most egy ideális ellenfél érkezik, akivel jól gyakorolhatja a támadásépítést a régi-új szakvezető. Niko formába hozása, Kovács István és Pátkai felpörgetése a válogatott meccs (reméljük meccsek) előtt nemzeti érdek, úgyhogy tuttira jól megveretik a Kaposvárt a fehérváriakkal. Még a szezon elején egyébként nagy örömömre kijutottam a Rákóczi Vidi elleni idegenbeli meccsére (4:2), sőt akkor is a 2,5 overt ajánlottam a Guruban, ami akkor 20 perc alatt lejött!

A Kaposvár nem hajlandó beállni, védekezni, akkor is támad, ha nincs kivel. Waltner Róbert maga is támadóként építette a karrierjét, és mindig hangsúlyozza, hogy csapata focizni/tanulni jött az első osztályba. Nem adja fel a gólszerzés lehetőségét kedvenc csapatom, de a szerencse sincs velünk. Kis híján több kapufát ér el a Rákóczi, mint gólt, de láthatóan ez sem szegi kedvüket. Egy jót akarnak focizni a fiúk a Mol Arénában! Rendszerint nehezen veszi fel a meccsek elején a ritmust az újonc, az UTE és a Honvéd is keményen letámadta a kaposváriakat és korán vezetést szerzett. Más kérdés, hogy a két 1:0-ra elveszített meccsen, látszólag átvette az irányítást a zöld-fehér gárda, s ellenfeleik nem tudtak eredményes kontrákat vezetni. Disztl Laci sokszor emlegeti a bírókat is, a lilák ellen valóban könnyű síppal fújták be a sorsdöntő 11-est, de hasonló játékvezetői segítség Székesfehérváron is meglehet. Az over szempontjából érdemes megnézni a Rákóczi idegenbeli meccseit is kapott gólok tekintetében: a kettőt alsóhangon benyel a csapat, ez alól két kivétel volt: FTC 1:0, és DVSC 0:1.

Úgy érzem, hogy Carillo most már kellően tudja motiválni játékosait, a spanyol tréner egy erős hónap után felvette a ritmust. Meg fogja nyerni a Vidi a meccset, de az újonc vitézül helyt áll, és borsot tör majd a hazaiak orra alá. A vendégvédelem könnyen sebezhető, ki nem kényszerített hibáikkal sokszor önmagukat verik meg. Hegedűs Dávid egy valódi hős a védelem tengelyében, a 34 éves játékos eredetileg középpályás, ezért fizikálisan könnyen kijátszható. Nincs meg a magassága, és a két méter körüli centerek, könnyedén verik a fejpárbajokban (lsd.: Kisvárda). A lelkes vendégek egy gólra mindig/mindenhol jók, szerintem most is lesz majd egy fricskájuk, de kettőt minimum kapnak is. Jó lesz itt a hónap zárásaként egy 2,5 over!

MOL Fehérvár - Kaposvari Rakoczi FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp