A hétvégén ismét UFC Fight night a virginiai Norfolkból. A gálán Benavidez és Figuereido vívja a fő meccset, de én azt mondom, ez is beillene főmeccsnek egy fight night gálán. Bár tény, 5 menetre itt aligha lesz szükség, legalábbis szerintem.

Számomra meglepő módon a moldáv Cutelabda közel 3.00-as odds, miközben ez legoptimálisabb esetben is 50-50 meccs. Magomed Ankalaev lesz Cutelaba ellenfele, akit favoritnak hoztak ki, méghozzá elég nagy favoritnak, kérdem én, miért? Mert dagesztáni? Ahogy Nurmagomedov, úgy ő is sambo-ban van otthon, mint arrafelé mindenki. Na, és akkor mi van?

Akivel/akikkel Ankalaev eddig a UFC-ben , azok kis túlzással senkik. Paul Craigtől kikapott a UFC debütön, méghozzá submission által. Egy sambós :D Hagyjuk már.

Aztán megverte Prachniót, Klidson Abreu ellen döntéssel nyert, aztán Lungiambulát KO-zta, de hát kik ezek?

Cutelaba a UFC-ben 3-1-es mérleggel bír, három győzelme TKO-s volt, veresége G. Teixera ellen volt, ott egy fojtás jelentette a meccs végét. Cutalaba csütörtökön elmondta, hogy nem tart a dagesztáni rúgásaitól (két ellenfelét is így intézte el), és azt is mondta, hogy őt nem nagyon érdekli, hogy honnan jött az ellenfél, amikor a ketrec záródik, csak arra ügyel, hogy minél hamarabb kiüsse ellenfelét. Hát mondjuk Rountree-t jól elintézte, és nem nagyon hiszem, hogy nem mondott volna igazat. Fogyasztás belőle nem vett ki, simán hozza a súllyát. Ankalaev 1-2 centivel magasabb, ezáltal a reach-e picikével nagyobb, de tényleg 1-2 centi. Cutelaba azt mondta, felkészült Ankalaev rúgásaira, meg azt is mondta, hogy nem lesz ideje a dagesztáninak rugdosódni, mert mire elkezdené használni a rúgásokat, addigra kiüti. Frankó tippnek tűnik, hogy nem megy végig a küzdelem, de mivel itt ilyen opció nincs, én maradok a Cutelaba győzelemnél, Mérlegük hasonló, de Cutelaba neves ellenfeleket vert, míg ellenfele UFC szinten senkiket.

Cutelaba, Ion - Ankalaev, Magomed: Bokszpárbaj esélyek - Mérkőzés tipp