A mai nap folyamán rendezik a Holland Kupa első elődöntőjét, amit nem meglepetésre két első osztályú csapat fog vívni. Az Utrecht csapata fogadja az Ajaxot. A meccs esélyese a bajnokságot vezető vendég együttes, azonban a jelenlegi formákat nézve nem szabad leírni az Utrecht-et sem.

Az Utrecht jelenleg a bajnokságban a számukra igencsak előkelő 6. helyen áll. Egy nagyon stabil csapat képét mutatják idén. Szorgosan hozogatják a pontokat, és ami a tipp szempontjából fontos, hogy szépen lövöldözik a gólokat is. Számukra ez egy óriási este lesz, hiszen nem túl gyakran juthatnak be egy kupa döntőjébe. Túl sok sérültről nem tudok náluk, hazai pályán játszanak, szóval minden adott, hogy ma legalább egy gólt rúgjanak a mostanában nem túl acélos Ajaxnak.

Annak az Ajaxnak, akik mostmár mondhatni, hogy hullámvölgybe kerültek. Kiestek a Getafe ellen az EL-ből és hétvégén az AZ Alkmaar ellen is otthon rangadót vesztettek. Nagyon fontos lenne számukra a mai meccsen győzni, hogy egy kis önbizalmat szerezzenek és visszakerüljenek a régi formájukba. Azonban ez nem ennyire egyszerű. Az Alkmaar a hétvégén szétkontrázta őket és a támadó játékuk is már hetek óta akadozik az amszterdamiaknak. Azt azért nem mondanám, hogy gólt nem fognak legalább egyet rúgni ma, de nem pörög annyira ez a gépezet most simán náluk, mint pörgött eddig.

Összegezve az eddigieket nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez a meccs egy gólszegény 0-0, vagy 0-1 egy legyen. Egyik csapatnak se a védekezés az erőssége és ez a mai nap is ki fog jönni. Tippem, hogy legalább 1-1 gólt szerez mindkét csapat a rendes játékidőben.

FC Utrecht - Ajax: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp