Számomra kizárólag csakis Wayne Rooney miatt lehet az átlagnál érdekesebb ez a Derby County - Manchester United angol FA-Kupa-mérkőzés. Kíváncsi vagyok arra, hogy a most amolyan "levezetésképpen" a Derby County csapatában szereplő 34 éves korábbi angol válogatott sztárfocista miként fog teljesíteni az egykori csapata, az ezúttal vendég Manchester United elleni találkozón. Wayne Rooneyról érdemes megemlíteni, hogy 120 válogatottságával második helyen áll az örökranglistán az angol válogatottban, s az ezeken a mérkőzéseken szerzett 53 góllal ő tartja a válogatottsági gólrekordot. És azért még azt is érdekes lehet megemlíteni, hogy Wayne Rooney a Vörös Ördögök szerelésében többször elhódította az angol bajnoki trófeát, de a Bajnokok Ligáját és minden egyéb másik jelentősebb klubtrófeát is sikerült megnyernie. Ő a Manchester United egyik legeredményesebb labdarúgója, valamint az együttes 2014-2017 közötti csapatkapitánya. Szóval ezúttal az fog történni, hogy a Manchester United egyik klubikonja a Manchester United ellen fog játszani.

Amúgy nekem nagyjából arról szólna a meccs előtörténete, hogy az angol másodosztály középmezőnyben levő házigazda Derby County fogadja vendégségben a nemrégen már szebb napokat is látott, ám még jelenleg is az angol élvonalbeli bajnokság legjobb együttesei közé tartozó Manchester Unitedet. Éppen átalakulóban van a Manchester United, s bizony már jó ideje látni és tapasztalni lehet, hogy egyáltalán nem zökkenőmentes ez a folyamat. Persze, ennél a párharcnál nem nagyon kétséges a továbbjutó kiléte, már, persze, ha nem lesz majd meglepetés, ám úgy vélem, hogy az otthon játszó Derby County nem fog gyengén teljesíteni ezen a meccsen. Az majd eldől, hogy Wayne Rooney miképpen fog teljesíteni, ám az már mostan bizonyos számomra, hogy az ő csapattársai "hajtani" fognak azért a megkülönböztetett figyelmet jelentő pár perc hírnévért. Vagyis azt akarom ebből "kihozni", hogy számomra amolyan természetes dolog a Manchester United idegenbeli gólszerzése, ám ez mellett még azt is elvárom, hogy a hazaiak is gólt szerezzenek. Tehát az lesz a tippem, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni.

Ráadásul még az is ez mellett "szól", hogy a Derby County általában jól szokik teljesíteni a saját közönsége előtt és bőven a meccsenkénti 1 gól felett van az otthoni átlaga. Miközben a vendégcsapatnál éppen az van, hogy viszonylag gyakran kap gólt vagy gólokat idegenben. Persze, tudatában vagyok annak, hogy ebben az esetben osztálykülönbség van a csapatok között, de hátha.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

Derby County - Manchester United: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp