Hajnalban 24 órán belül másodszor lép jégre a Chicago Blackhawks, és bizony ismét oda kell tenni magukat. A nyugati főcsoport 12. helyén állnak jelenleg, de csak 5 pontra vannak a rájátszást érő helytől. Négy hiányzó is van a csapatban, de név szerint nem foglalkoznék velük most sokat, mivel mind a négyen már több mint 10 mérkőzés óta nincsenek, szóval nem ez lesz a döntő ezen a találkozón. Az előző meccsen Crawford védett a kapuban, aki 91.5%-ot tud a szezonban eddig, ma is őt várom kezdő kapusbak. Subban beállítása nem biztos, hogy jó ötlet akkor, amikor nagyon kell minden pontocska. Patrick Kane idén is zseniális, 67 meccsen 81 pontnál jár, idén is meglehet neki a 100 pontos alapszakasz. A házi pontverseny 2. helyén Toews áll 57 ponttal, Kubalik 45 pontot, DeBrincat 42 pontot kapart össze eddig. DeBrincat a nagy meglepetés számomra idén chicagoi részről, főleg az alapszakasz elején ment nagyon nagyot, benne még lehet potenciál bőven idén is.

A Detroit. Nem is tudom mit kéne írni róla. A liga csont utolsó helyén vannak. De annyira, hogy ha az utolsó előtti helyen álló Kings folytatja az utóbbi időben nyújtott teljesítményét, akkor lassan dupla annyi pontja lesz, mint a Red Wings-nek. 68 mérkőzés alatt 35 pont, 136 lőtt gól, ami persze a legkevesebb a ligában, a 257 bekapott meg toronymagasan a legtöbb. Pedig Bertuzzi, Larkin, vagy Mantha, illetve Hronek próbálkozik serényen, ha ők négyen nem lennének, még itt se lenne a Red Wings. Kapuban Bernier 90.7%-ot tud, de Howard még 89%-ot sem. Már pedig Bernier nem védhet minden meccsen, ahogyan az első sor sem lehet fent egész meccsen. De a Red Wings idén 1 soros csapat, és ha nyernek egy meccset is, az csodaszámba megy.

Az emberelőnyökben kritikán alulit nyújt mindkét brigád, 15% körüli mutatóval. Viszont az emberhátrányos védekezésben a liga elején van a Blackhawks, a Red Wings ebben is kritikán aluli. A Red Wings átlagban 27-et lő meccsenként kapura, a Blackhawks 31.6-ot. A Chicago szerintem át tudja menteni az előző meccses formáját, és meg tudja verni rendes játékidőben a Detroitot. Az egymás elleni mérleg is a vendégek javára billen, és most meg kell szakadni a pályán a vendégeknek, mert lassan itt az alapszakasz vége, és a Red Wings-től könnyebb ellenfelük nem nagyon lesz a rájátszásért vívott harcban. Sima rendes játékidős Chicago győzelmet várok.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp