Hiányozni fognak a hazaiaknál a francia Paul Pogba, Marcus Rashford és Timothy Fosu-Mensah, illetve a vendégektől a francia Aymeric Laporte és a német Leroy Sane lesznek kénytelenek kihagyni ezt a manchesteri városi rangadót. Az hírlik még, hogy az előbbiekben említett hiányzók mellett Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és a walesi Daniel James, illetve a belga "gólpasszkirály" Kevin De Bruyne szereplése is kérdéses. Ám én erre azt tippelem, hogy a hazaiaknál játszani fog az első két játékos, míg pedig a vendégeknél megoldható lehet Kevin De Bruyne pótlása. Természetesen jelent(het) majd némi problémát a belga labdarúgó hiányzása, ám szerintem azoknál a nagyon gazdag vendégeknél vannak olyan a belga színvonalát megközelítő focisták, akik simán játszhatnak. Például az lehet majd ottan a középpályás sorban, hogy Pep Guardiola Manchester City-menedzser pályára küldi majd a spanyol Rodrigo mellé a két "szilvát", a portugál Bernardo Silva fog játszani az egyik oldalon és a spanyol David Silva fog játszani a másik oldalon, s kész, ennyi, középpályán való szereplés megoldva. Sok jó játékos van a Manchester City csapatánál és még pár hiányzó esetén is megfelelően kombinálhat Pep Guardiola. Ez van, na, a rengeteg pénz mindenhol vonzalmat jelent a jó színvonalú focisták számára, miért lenne ez alól kivétel éppen a Manchester City.

Arra tippelek, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, hiszen vannak ám indulatok bőven ennél a Manchester United - Manchester City angol élvonalbeli párharcnál. Például nem csak akarat lesz ezen a találkozón, hanem büszkeség is. És, persze, sok minden egyéb másik is.

Jelenleg éppen amolyan jobbnak nevezhető formában van a hazai Manchester United, ezért én a csapatok közötti gólváltás mellett még azt sem zárnám ki, hogy úgynevezett meglepetés gyanánt a házigazdák legyőzzék a vendégeket. Láttam én már ezt az idei Manchester Cityt hibázni és nem annyira jól teljesíteni.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Manchester United - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp