Amennyiben a házigazda német RasenBallsport Leipzig ezúttal sem "bír élni" a lehetőséggel, s az első mérkőzésen idegenben szerzett 1-0-ás győzelem ellenére sem tudja majd kvalifikálni magát a Bajnokok Ligája következő fordulójába, akkor - szerintem - megérdemli a sorsát. És ez esetben talán még annak is ideje volna, hogy a focikedvelők "nyugdíjazzák" az egykoron az angol Gary Lineker sztárfocista által mondottakat, miszerint a futball olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén mindig a németek nyernek.

Ugyanis ezúttal olyan hatalmas BL-továbbjutási esélye van a német együttesnek, mint még soha. A már eleve hátrányban levő londoniaknál ezen a találkozón nem fognak játszani az angol válogatott csapatkapitány Harry Kane, a francia Moussa Sissoko, a dél-koreai "gólzsák" Son Heung-Min és a bokasérüléssel bajlódó holland Steven Bergwijn. Akik, ugyebár, a francia focistán kívül mindannyian az angol csapat nagyon fontos gólszerző játékosai. Ha ezt a lehetőséget sem bírja kihasználni az RB Leipzig, akkor tényleg megérdemli, hogy menjen a "levesbe".

Azért megemlítem, hogy a hazaiaknál is lesznek kimaradók: a német-magyar Willi Orban, a francia Ibrahima Konate, az amerikai Tyler Adams és a szlovén Kevin Kampl. Viszont játszani fognak - többek között - a német válogatott csatár Timo Werner, a cseh válogatott csatár Patrik Schick, a francia Christopher Nkunku, a szintén francia Dayot Upamecano, a szintén francia Nordi Mukiele, az ex-Manchester City-focista spanyol Angelino, az osztrák Marcel Sabitzer, a nagyon tehetségesnek tartott fiatal spanyol Daniel Olmo és, természetesen, ott lesz a kapuban a magyar válogatott Gulácsi Péter is.

Nem csak nagyon-nagyon fontos labdarúgók fognak hiányozni a vendég angol csapatból, hanem ráadásul még az is van, hogy jelenleg nincsen még csak jobbnak nevezhető formában sem a Tottenham. Ha pedig még ezen említetteket sem bírja kihasználni a német együttes, akkor tényleg nem érdemli meg a Bajnokok Ligájából való továbbjutást. Amúgy azért tippelek arra, hogy a hazaiak 1 gólnál többet fognak szerezni, mert talán ők is gondolnak arra, hogy azért a Tottenham még véletlenül is szerezhet gólt, s akkor pedig ők bajban lehetnek. Jobb félni, mint megijedni!

Tipp: RB Leipzig 1.5 gól felett

RB Leipzig - Tottenham: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp