Élvezzük a focit, amíg lehet, mert egyelőre nem igazán tudni előre, mi lesz a koronavírus hatása hosszabb távon. Én például nem értem, miért kell ide zárt kapu, miért nem lehet mondjuk beengedni a hazai szurkolókat.

Lényeg a lényeg, meccs lesz, nézők nem. Én bízom benne, hogy a meccshez hasonlóan gólok is lesznek. Az Atalanta szerintem Európa egyik, ha nem a legszebb fociját játssza, és lehet itt sorolni Barca, Man. City, Liverpool meg hasonló csapatokat, meccseik élvezeti értéke általában sehol nincs az Atalanta meccseihez képest. Komoly hiányzó a lombardiai csapatnál nincs, a játékosok túlhajszolva nincsnenek, hisz amíg például a Valencia letolt 3 meccset a 4-1-es Atalantától elszenvedett vereség óta, addig a Valencia 3 meccset letolt, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A Túria-parti csapatnál a sérülések meghatározzák az idényt, és igazából főleg a védelmet érinti, meg persze Rodrigót, aki elvileg már játszhatna, de esélyesebb, hogy nem fog. Közben a védelem továbbra is gyenge lábakon áll, a Valencia nyeli a gólokat, mint kacsa a nokedlit. Garay ugye kidőlt hosszú időre, Gabriel Paulista is felépült, de ő meg eltiltott. Mangala megint sérült, és akkor marad középen Diakhaby, akit szegényt nem akarok megbántani, de ilyen Kispest Honvéd szint, vagy mondjuk inkább francia kettő... Hogy mellette ki játszik, talány, ahogy az is, mi lesz a széleken. A középpálya full fáradt, ez az Atalanta sokkal fizikálisabb, gyorsabb csapatok középpályáját is két-három passzal játssza át, de ezt láttuk a 4-1-es meccsen is. Celades Cherysevet talán pályára küldi, benne van váratlan, Guedes ha épp lesz kedve, azért villanhat, Parejo állítottból lehet veszélyes, meg igazából a Valenciának nem is 19-re, de 20-ra kell lapot kérni... Nyílt, őszinte adok kapokra-számítok.

(Azt pedig már csak zárójelben merem leírni, hogy itt az Atalantát mint olasz csapatot -mag majd a Juvét- nehogy kipöcköljék. Meg az is tény, hogy az elmúlt évek bebizonyították, hogy a BL-ben néha 4-gólos előny is el tud illanni. Tény, én a Valenciban nem érzem a fordítást, főleg nem zárt kapus meccsen, de ettől még megtörténhet a csoda ismét.) Az Atalanta szerintem akkor fog jól cselekedni, ha saját játékát teszi a pályára, és ha így tesz, akkor ez egy olyan tipp, ami jöhet.

Valencia - Atalanta: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp