A Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóit bonyolítják a mai napon kis hazánkban. Elvitathatatlan, hogy a legnagyobb érdeklődés a Székesfehérvárott játszandó MOL Fehérvár - Zalaegerszegi TE találkozót kíséri majd, köszönhetően az odavágó eredményének. Egy hete Zalaegerszegen nem kis meglepetésre az akkori pályaválasztó ZTE nyert 2:0 arányban. Most ennek a tekintélyesnek mondható hátránynak a ledolgozását kísérelik meg a mostani pályaválasztók, a fehérváriak.

A két együttes között mind értékben (22.03 mill. € vs. 5.60 mill. €), mind játéktudásban jelentős különbség mutatkozik a hazai piros-kékek javára, ezért a szezonvégi céljaik is eltérőek. Amíg a bennmaradásért küzdő zalaiaknak az MK csak hab (vagy éppen nyűg) lehet a tortán, addig a fehérváriaknak szinte kötelező a kupa megnyerése ahhoz, hogy ne maradjanak cím nélkül a 2019/2020-as szezonban sem. Ha ez kellőképpen tudatosul a MOL Fehérvár spanyol származású edzőjében, bizonyos Joan Carrillo-ban, akkor "sima liba" lesz a mai meccs is és a kupagyőzelem is elérhető. Viszont, ha a "tukó fejével" megint lebutítja Magyarország egyik kirakatcsapatát, akkor nem csak az én tippemnek reszeltek, hanem szerintem neki sem kell már a nyári edzőtáborban gondolkodnia.

Ezek alapján én úgy gondolom, hogy ma nem mer kísérletezgetni a spanyol. Várhatóan a legerősebb kezdőcsapatát küldi majd a pályára, az pedig feltörli a MOL Aréna Sóstó gyepszőnyegét a vendégekkel, mint ahogyan tette azt bő két és fél hete bajnokin a zalaiakkal. A Nikolic-Petrjak-Houri-Bambgoye támadókvartett megtámogatva a kis Kokó-Pátkai fedezetpárral brutális munkát tud végezni az ellenfél védelmével, csak fel kell Őket tüzelni 130%-ra. Hogy ez a tutyi-mutyi spanyol képes lehet-e rá azt nem tudom, de csak van ott a szakmai stábban valaki, aki megteszi helyette.

Keserű lesz az ébredés a találkozó után Márton Gábor csapata számára, hisz pár napja álomvilágban élnek a zalaiak. Ők azt hiszik, hogy csapatuk javult olyan szintre, mely az elmúlt időszak remek eredményeit hozta számukra és innen már semmi sem lehetetlen. Közben az az igazság, hogy a "nagy Testvér" közvetve és közvetlenül felkarolta a "kis Tesót". Erre pontosan a mostani találkozó világíthat majd rá és ennek negatív hatása a szezon további részére is kihathat majd Zalaegerszegen.

Gondolatom szerint a MOL Fehérvár az első pillanattól kezdve érvényre juttatja majd a papírformát és simán továbbjut a párharcból.

MOL Fehérvár - Zalaegerszegi TE: Hazai csapat gólt szerez mindkét félidőben - Igen/Nem tipp