Számomra meglepő módon megindult a düsseldorfi győzelem szorzója felfelé pénteken reggel. A valódi okokat folyamatosan kerestem/keresem, de nem találom. Kulcsmeccset vív a bennmaradás szempontjából a Fortuna, a ligautolsó Padernbornnal zárt kapuk mögött. Azon túl, hogy a vendégek mumusai a vörös-fehéreknek semmi sem indokolja győzelmüket.

Hat pont választja el a tabellán a feleket, a Düsseldorf a 16. osztályozós helyen áll 22 egységgel, míg Steffen Baumgart újonc legénysége a 18. pozícióban vergődik. Január végén edzőváltás volt hazai oldalon, s hat mérkőzésen hét pontot gyűjtött a Fortuna. A mérkőzés előtti interjúban a Padernborn szakvezetője kiemelte, hogy Uwe Rösler érkezésével, sokkal több kockázatot vállal aktuális ellenfele, játéka nyíltabb, támadóbb lett. Érdekes adat, hogy ugyanebben az időszakban a sereghajtó csupán egyetlen döntetlenre volt képes öt vereség mellett – rögtön ki is adja magát a hat pontos differencia! Ki kell emelni hazai oldalon a betegségből felépülő török centert Karamant, aki két bajnokin 3 gólt szerzett. Legutóbb Mainzban mentett pontot, visszatérése alkalmával pedig a Hertha elleni 3:3-ból vette ki jelentősen a részét. A berliniek elleni ütközet azért is jelentőségteljes, mert egy félidő alatt lenullázta ellenfelét a Fortuna és 3:0-s előnnyel fordulhatott a második negyvenöt percre. Akkor feltámadt a jóval erősebb fővárosi csapat, és képes volt kiegyenlíteni. Úgy vélem, hogy most is brutálisan bekezd majd a Uwe Rösler alakulata, viszont egy esetleges két, háromgólos előnyt, a Padernborn nem fog tudni megfordítani.

Jelentős különbség van a két klub között gazdaságilag! Miközben a Düsseldorf az 54.000 férőhelyes MARKUR SPIEL-ARENA gyakorta megtelt lelátói előtt játszhat, addig a vendégek a ligában legkisebb 15.000 férőhelyes stadionját töltik meg. A játékoskeretek közötti érték is beszédes adat, a hazaiakét majd háromszorosára taksálja ellenfelénél a transfermarkt. A gazdasági helyzet előrevetítette már a szezon előtt is a Padernborn bennmaradási esélyeit, amit a jelenlegi a tabella is kiválóan szemléltet. Egyedüli szalmaszálként kapaszkodhatnak a vendégek a párharc történelmébe. Legutóbb 2009-ben tudta legyőzni a Düsseldorf a kék-fehéreket. Baumgart mester feje a sok sérült miatt különösen főhet a 26. játéknap előtt: Antwi-Adjej (25 meccs a szezonban), Mamba (18), Sven Michel (23), Collins (21), Kilian (13) sérült. Megállapítható a mérkőzésszámokból, hogy alapemberei nélkül áll fel az amúgy is kilátástalan helyzetben lévő újonc, gyakorlatilag minden csapatrészben lyukas a csapat.

Minden előzmény azt mutatja, hogy ezt a meccset behúzza a hazai együttes, kötve hiszem, hogy képes lenne győzni a Padernborn jelenlegi helyzetében. A düsseldorfi edzőváltás után felfelé ívelő pályán van a Fortuna, s ez a találkozó kulcsmeccs a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Szerintem az 1x – simaliba!

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07: Dupla esély - Dupla esély tipp