Ezekben a sportfogadás szempontjából is vészterhes időkben megpróbáltam valami hasznosítható tipp után kutatni. Így találtam rá a török második vonalra és azon belül is egy rangadóra. Az Akhisar Belediyespor - Erzurumspor összecsapásnak nem kevesebb a tétje mint az, hogy a győztes óriási lépést tehet az egyenesági feljutás lehetőségéhez. Mivel az előző szezonban még mind a ketten az első osztály mezőnyét gyarapították, ezért úgy gondolom a szezon előtt alapvető elvárás volt velük szemben ennek kivívása. Ma valamelyikük sokat tehet ezért a Spor Toto Akhisar Stadyumu-ban játszandó találkozón.

Az utóbbi időben remek formába lendült a hazai Akhisar Belediyespor. Yilmaz Vural csapata egy négyes győzelmi sorozattal érkezik a mérkőzésbe úgy, hogy teljesítményükkel felkapaszkodtak a tabella 4. helyére és mindössze két pont a lemaradásuk a feljutást érő második helytől. Szükségük is volt erre a formajavulásra a hazai zöld-feketéknek, mert az idei esztendőt nagyon szerény teljesítménnyel kezdték. Mostanra viszont úgy tűnik, hogy túl vannak az év eleji krízisen és ez eredményes és gólerős játékkal párosul. Ebben élen jár a csapat motorja, a középpályás Erhan Celenk, aki amellett hogy irányítja a csapatát a góllövésből is kiveszi a részét. Neki kulcsszerepe van abban, hogy az Akhisar Belediyespor-nál még egyáltalán beszélhetnek a feljutásról.

Természetesen az ellenfélnél, a jelenlegi harmadik BB Erzurumspor-nál is ez lehet a központi téma az öltözőben, viszont ellenfelükkel ellentétben Ők azért kicsit botladoznak az utóbbi időben. Mehmet Özdilek csapatánál közel sem látom azt a stabilitást ami ehhez szükségeltetik, melynek ékes példája a hétközi, hazai pályán elszenvedett vereségük a Fatih Karagümrük ellenében. Egy többszörösen agyonnyert meccset tudtak 5 perc alatt elveszíteni, ami biztos hogy nem tett jót sem a fejeknek, sem a lelkeknek. Vendégként egyébként sem nyújt maradandót a kék-fehér alakulat, mert taktikájuk egysíkú és kiszámítható. Az idegenben játszott 13 találkozójuk 9:11-es gólkülönbsége arról árulkodik számomra, hogy rámennek a 0:0-ás döntetlenre és vagy sikerül, vagy nem.

Egy többszörösen motivált hazai csapatra és egy védekezésre berendezkedő vendégcsapatra számítok a mai mérkőzésen. Mivel ez a védekezés akár működhet jól is, ezért kénytelen vagyok biztosítani a tippemet.

Akhisar Belediyespor - Erzurumspor: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp