Talán március elején dobdtam be magam is a törölközőt, mert kiszámíthatatlanná vált, hogy milyen sporteseményt, mikor és hol tartanak egyáltalán meg. Most szépen lassan kinyílik újra a világ, ami szerintem már nem lesz/lehet ugyanolyan mint a vírus előtt. Meggyőződésem, hogy drasztikusan csökkenteni kellene a csapatok lészámát, de ez egy hosszabb esszé...örüljünk most, hogy Németországban elindul a Bundesliga.

Kiesési rangadót szemeltem ki a Gurus visszatérésre. Az újonc Padernborn, az utolsó szalmaszálba próbál belekapaszkodni a Düsseldorf vendégeként. A sereghajtó újonc hat egységgel gyűjtött kevesebbet ellenfelénél. A Fortuna még a rájátszást biztosító 16. pozícióban áll, s Uwe Rösler célja nem lehet más, mint tartania vonal fölött a gárdát a bajnokság végéig. Több olyan játékos van a keretben, aki képes lesz sikerrel megvívni a csatákat. Berisha anno a Lazióban volt alapember. Karaman sérült így a rutinos Hennings lehet a center a maga 11 bajnoki találatával a szezonban. Alapban a csapat erősségge, hogy tagjai egyenként már mind túlvannak 3-4 első osztályú szezonon, s talán ez az együttes legfőbb erénye az újonccal szemben.

Különleges helyzetben, egy hét Wellness karanténban vannak a vendégek. Padernborn és Düsseldorf amúgy sem egy nagy távolság, de még közelebb jött a német kiscsapat a szombati helyszínhez. Steffen Baumgart személyiségének mindig van egy bája. Elszántság, ide nekem az oroszlánt is típusú hozzáállás jellemzi a Bundesliga legvékonyabb pénztárcájú csapatát. Aztán a harcosság és a lendulet rendre visszacsapott az idei bajnokságban. Könnyen kapott gólok, hajrában elbukott pontok. Nagyon beszédes adat, hogy míg a Düsseldorf csupán 27 gólt szerzett, addig a sereghajtó 30-at, és mégis a hazaiak szereztek hat ponttal többet ellenfelüknél. Azt hiszem ez egy olyan összefüggés, ami rámutat a szervezettség/ésszerűség/taktikusság végeredményére. Sokan úgy vélik, hogy az egyhetes szálodai összetartás dobhat egy-egy csapaton...hát nem tudom. Szerintem a felnőtt férfiakat ez igazán megfogja, főleg, ha van nője és egy-két gyereke is...ha meg nincs akkor azért.

Egy kínlódós meccsre számítok, melyen a Padernborn rettenet bekezd majd, s aztán szépen lassan felörlődik. Klubként, és csapatként is előrrébb tartanak a hazaiak, akik egy esetleges döntetlennel sem lennének még kellemetlen helyzetben. Szerintem a Fortuna kivár majd és pontosan lehozza ezt az igencsak fontos kiesési rangadót

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07: Dupla esély - Dupla esély tipp