Federernek a tet a 10. Halle korona, a 99. tornagyozelem, es a vilagelsoseg megtartasa. Papiron sikerulnie kell, de kozel sem olyan magabiztos mint altalaban. Mar-mar hagyomanyosan szkippelte a salakszezont, hogy minel frissebben menjen neki a kedvenc fuves tornainak, de az mar a tavalyi ev vegen is latszott hogy ket het tenisz meg igy is sok neki. A jelenlegi mezony "erejet" mutatja hogy igy sem mindig sikerul megallitani, pedig nem kellene tobb mint koncentracio es a megfelelo mentalitas (nem tele gatya). Ez latszik itt Halleban is, Paire ellen meccslabdakat kellett haritani, es olyan challenger jatekosok, mint Ebden es Kudla is nagyon kozel allt a szettnyereshez. A meccs elejen utott foghatatlan adogatasok folyamatosan tunnek el ahogy az ido halad, ez az aszok szamaban is megmutatkozik, mindig az elsoben ut sokkal tobbet. Emellett frusztraltnak is tunik, ami szinten szokatlan tole, az elodontoben egy elrontott felropte utan a lelatora kuldott egy labdat ami miatt buntetest, code violation -t kapott. Amig visszaterese utan felszabadultan jatszott, addig most ugy tunik megint nem "hobbibol" jatszik, es igencsak nehezen viseli ha valami nem ugy alakul ahogy kellene.

Borna Coricot soha nem tartottam igazan sokra, de azt el kell ismerni hogy a holtszezonban vegzett melo kifizetodik, mar csak egy pszichologus es egy jo physio hianyzik a top 10-hez. IW kornyeken indult meg a szeker, lathatoan majd kicsattant az erotol, es vegre elkezdett ferfi szinten adogatni, olykor meguti a 200 feletti adogatast is. Ez nagyon jol jon fuvon is, leggyengebb boritasan enelkul sokra nem vinne (Halleban tortent meg eloszor hogy fuvon egymas utan ket meccset nyer). Most viszont meg szettet sem vesztett Halleban, sot, mindossze egy breket kapott, nagy ellenfele, Sascha Zverev ellen, de duplabrek elonyben. Basilashvili es Seppi ellen meg csak breklehetoseget sem engedett.

Indian Wellsben mar osszecsaptak iden, es mondhatjuk hogy a horvat kezeben volt a meccs, hiszen az elso szett megnyerese utan brekkel ment a masodikban es a harmadikban is (ott ketszer is), de szetesett fejben. Halle Federer terepe, tehat itt elvileg simabban kellene nyernie, de a ket het tenisz alatt mindossze Bedene es Pella, tehat ket inkompetens ellen nyert izgalommentesen. Sztem ez egy nagyon szoros, jo donto lesz, Borna tartja majd a lepest a megerosodott szervaival, labdamenetekben levadassza amiket le lehet, hogy aztan a vegen szokasos modon atomjaira hulljon a jateka.

: tipp