Ugyan tényleg lehet néha azt mondani, hogy jobb itt, mint a sitten, ám ez most hatványozottan igaz lehet. Gondolom én, hiszen az a terv a német élvonalbeli és másodosztályú foci restartolásával, hogy annyi Bundesliga 1 és Bundesliga 2 találkozót fogok nézni, hogy még az egeret is kinézem a lyukból.

Itt van mindjárt ez a TSG Hoffenheim - Hertha BSC mérkőzés. Már így előre, kapásból mondom, hogy én bizony - akárcsak a Ruhr-vidéki rangadónál - ezúttal is arra fogok tippelni, hogy gólváltás lesz és mindkét csapat gólt fog szerezni. Mert hiszen ez a dolog úgymond elvárás a hazaiaktól, míg pedig az vendégek immár a nagyon sokadik edzőváltás után vannak ebben az idényben, s mivel általában az szokik lenni, hogy trénerváltásokkor a focisták jó benyomást akarnak tenni az új edzőre és ezért "orrvérzésig" hajtanak, szóval van esély arra, hogy gólt fognak szerezni a berliniek. Mármint szerintem van esély ilyesmire, mert amúgy egyelőre még csak az van, hogy majd meglátom, hogy mi lesz.

Az viszont már viszonylag biztosnak tűnik, legalábbis most ennek mondják, hogy a horvát csatár Andrej Kramaric, az algériai támadó középpályás Ishak Belfodil és az örmény - szintén támadó középpályás - Sargis Adamyan nem fognak szerepelni a hazaiaknál, míg a vendégektől az eltiltott cseh Vladimír Darida, a holland Karim Rekik és a viselkedési problémái a keret közeléből ideiglenesen elzavart elefántcsontparti Salomon Kalou fognak hiányozni. A "feltűnési viszketegség" és másegyebek miatt partvonalon kívül helyezett Salomon Kalou elgondolkozhat közben, ám természetesen csakis abban az esetben, ha nem csak agya, hanem esze is ehhez a művelethez, szóval az az elefántcsontparti "vakhangya" elgondolkozhatna azon, hogy a saját "idétlenségeivel" leginkább a csapattársait sújtja.

A hazaiaknál várhatóan játszani fognak az osztrák Christoph Baumgartner, a togói Ihlas Bebou, a dán Robert Skov, Sebastian Rudy, Dennis Geiger és Florian Grillitsch is, míg pedig a vendégeknél a kispadon Bruno Labbadia az új "hajjakend". Ha nem lesz gólváltás ezen a meccsen, akkor így jártam.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

TSG Hoffenheim - Hertha BSC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp