Fociünnep lehetne Berlinben, a kissebbik fővárosi klubnál, hiszen a rekordbajnok érkezik az újonchoz. Számomra meggyőző teljesítményt nyújt az Union a szezonban, van a csapatban finesz, tervszerűség és kellő tökösség is ahhoz, hogy megragadjon a tabella közepén. Viszont a vendégek az újabb salátástálért szállnak harcba, ami már magában is egy ok az overre.

Hansi Flick progresszíven tekint a csapata előtti időszakra. Tetszik a hozzáállása, és a meccs előtti nyilatkozata is azt ígéri, hogy jó összecsapásra számíthatunk vasárnap koraeste. Elmondása szerint remek kondícióban van a Bayern, és sikerült tudatosíttania a játékosokban, hogy most egy új bajnokság kezdődik. A négy pont előny könnyen elolvadhat Németországban ezért maximális koncentráció várható vendég oldalon, nem is kétséges három pontért utaznak a bajorok. Tetszik, ahogy feltérképezte ellenfelét Flick, mert belátja, hogy az újonc kőkeményen beleáll minden egyes párharcba. A hazai csapat várhatóan a szokásos módon néhány húzásból törnek majd kapura, és a gyors és hatékony centerezésre, felívelésekre, fejpárbajokra, lecsorgókra bazírozik majd. Így aztán a pálya minden pontján meg kell nyerni a párharcokat, mert egy esetleges hazai labdaszerzést, vélhetően gyors indítás és futóverseny követ majd, s ha sikerül a centerezés/felívelés akkor a kapu előtt kell gyömöszködni. Ez a játékmód rendre eredményez egy-egy Union gólt mindenki ellen. A vendégoldalon ismert a négy hiányzó: Martinez, Tolisso, Couthinho és Süle. Utóbbi kettő érvágás, hiszen egy pengés támadót és egy biztos középső védőt is nélkülözni kell. Azonban nélkülük is meglesz a három pont, amihez szerintem legalább két vendég találat szükségeltetik.

Hazai oldalon a legfontosabb hír, hogy a svájci edző nem ülhet le a kispadra. Családi okokból (ha jól tudom az apósa hunyt el), haza kellett utazzon, s visszatérését követően a szabályok értelmében két hétig nem vehet részt a munkában. Úgy vélem, hogy így is Anderssonra hegyezi ki majd magát a gárda. Megszervezett berlini védelem öt védővel (lehetőleg minél kevessebb területet adva), rúg, csíp, harap ha kell, és amíg el nem fárad.

Úgy vélem ki fog jönni a csapatok közötti minőségi különbség: Union (40 milliós keret), Bayern (760..). Bátrabbak rámehetnek a mindkét csapat szerez gólt opcióra, mert a hazaiak nem fogják könnyen adni magukat, s szerintem egy gólt elérnek majd. Tippem 1:1-es félidő után 1:3, vagy 1:4. Kell a reklám mindennek, még a Bundesligának is, hiszen ahogy Flick nyilatkozott: "ez a liga példakép most az egész világnak!".

1. FC Union Berlin - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp