Ki lesz Berlin ura? Pénteken ismét Bundesliga mecset nézhetünk, a villámrajtot vevő Hertha új edzőjével Labbadiával egy pontos előnnyel rendelkezik az Union előtt. Mindenkit meglepett Ibisevicék sima 3:0-s győzelme a nyitókörben, s most a Bayern ellen keveset mutató ellenlábasuk legyőzésére tör a kék-fehér csapat.

Gól nélküli első félidő után a Hoffenheim elleni idegenbeli 3:0-s diadallal indított a Hertha. A meccs utáni nyilatkozatok egyértelműen az új tréner munkáját dicsérik. Plattenhardt, Mittelstädt és maga Labbadia is kiemeli, hogy sikeres volt a felkészülés, s a jó fizikai állapot. Fontos szerepe volt a diadalban a türelemnek, mert a Hertha szűkítette folyamatosan a területet, és ezzel hibára kényszerítette ellenfelét. Maga a meccsstatisztika is egy kiegyenlített összecsapás képét mutatja (48 százalékos hoffenheimi labdabirtoklás), s hiába tüzelt a hazai csapat, (21), csupán ötször talált kaput. Labbadia presszingje, nem az a tipikus letámadás, mint amit például a Leverkusen alkalmaz. A Hertha inkább „csak” igen vékony/keskeny passzsávokat hagy az ellenfelének az építkezésre. A kicsi területpasszokba főleg egy bundesliga tempóban könnyű belehibázni, s erre épít a berliniek taktikája. Mindenesetre kellőképpen felturbózta mentálisan az együttest a fővárosi derbi előtt a 3:0-s győzelem, és egyértelműen az újabb három pontot célozzák be.

Sajnos nem harapott az újonc a Bayern ellen, sokkal tökösebb focit vártam tőlük, s az, hogy végül Andersson nem kezdett elvette az Union élét. Továbbra sem állhat a biztonsági intézkedések miatt a csapat rendelkezésére a vezetőedző, így ismét Hoffmann meccsel Fischer helyett. Érdekesség, hogy az őszi meccsüket be tudta húzni hazai pályán a kisebbik berlini gárda. Akkor még Civic szerencsétlenkedett a Herthával, s elveszítette a taktikai csatát.

Hasonló kivárásra alapozó, edzői húzásoktól hemzsegő csatát várok most, fordított párosításban is. Nagyon életlen volt az első körben az Union, mert a gyors támadásépítést okosan olvasták a müncheniek. Szerintem Labbadia ismét a türelemre építi a taktikát, s nem fog jelentősen dominálni a hazai csapat. Miért ne hozná le hasonló színvonalon a kék-fehér alakulat ezt a meccset, úgy, mint a legutóbbit? Ha csak annyit megtesznek Ibisevicék, mint a múlt héten, akkor nem kapnak ki!

Hertha BSC - 1. FC Union Berlin: Dupla esély - Dupla esély tipp