Fővárosi csatával nyit pénteken a Bundesliga, ahol két teljesen ellentétes rajtot vevő alakulat csap össze egymással.

A hazaiak álomrajtot vettek, és idegenben ütötték ki a Hoffenheim együttesét, kapott gól nélkül lehozva azt a meccset. Statisztika alapján kiegyenlített meccs volt az, viszont a Hertha sokkal jobb hatékonysággal használta ki helyzeteit. Az ottani győztes csapatból mindenki bevethető ezen a meccsen is, így azt várom, hogy a lendület kitart és menetelnek tovább a kék-fehérek. Cunha és Ibisevic remek teljesítményt nyújtott elől, de a csapat többi része is eléggé rendben volt.

Az Union Berlinnek egyből a Bayern ellen kellett visszatérnie, és nem is sikerült túl fényesre az új rajt. A meccsnek kb a felét láttam, hát egyik oldalon sem volt egy nagy játék, igazából alig találgatták el a kaput a srácok, látszott még a meccshiány mindkét oldalon. Elég hektikus csapatról beszélünk amúgy, könnyen verik idegenben a Frankfurtot, majd a következő idegenbeli meccsen simán kikapnak a Freiburgtól.. A szezonban eddig lejátszott meccsek alapján viszont elmondható, hogy bármikor képesek 1-2 gólra a berliniek.

Mindkét gárda viszonylag jó gól mutatókkal rendelkezik, a Hertha utolsó 6 meccsén jött a 3 gólos határ, míg az Union elmúlt idegenbeli meccsein 6/5 alkalommal szintén hozta a gólokat. Bízva a hazai csatárduó elmúlt meccsén mutatott jó teljesítményben, míg a vendég oldalon az Andersson-Ingvartsen-Bülter trió által idén összehozott 22 gólban, a gólok mellé teszem le a voksom és egy izgalmas, parázs meccset várok, ahol néhányszor maguk mögé nyúlnak majd a kapusok.

Hertha BSC - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - Felett/alatt tipp