Kipróbálom a HT/FT 1/1-et, hátha még tart a hazaiaknál az "új edző jól seper" effektus. Ugyanis az új tréner, Bruno Labbadia az előző fordulóban debütált a Hertha BSC kispadján, s a kissé "lesajnált" berlini gárda idegenben verte nagyon könnyedén 3-0-ra a Hoffenheim együttesét. Hátha még az FC Union Berlin elleni hazai találkozóra is maradt némi "puskapor". Hiszen azért ez a berlini városi rangadó sem lehet mindegy a Hertha BSC-nek, hiszen illene megmutatnia a másik berlini csapatnak, hogy ki az úr a háznál, vagyis ki az úr a fővárosban. Ennél a HT/FT 1/1-es fogadásnál elsősorban arra számítok, hogy a hazai csapatnak tényleg már csak a büszkeséghez kapcsolódó előző mondatban szereplők miatt is muszáj győznie. És úgy vagyok ezzel, hogy ha már lúd, akkor legyen kövér.

Azért nyilván azt is némi előnyt jelenthet a hazaiak számára, hogy náluk jóformán csakis két hiányzó lesz: a holland hátvéd Karim Rekik és a középpályás Marius Wolf. Na jó, ott van még az elefántcsontparti Salomon Kalou is, ám nála nem tudni, hogy a vezetők mikor vonják vissza a felfüggesztést. Mindenesetre csatárból biztos nem lesz hiány a hazaiaknál, hiszen vélhetően ezúttal is kezdőjátékos lesz az előző fordulóban idegenben gólt szerző brazil Matheus Cunha és szintén kezdhet az előző meccsen szintén gólt szerző bosnyák Vedad Ibisevic is. És ott lesz még - valószínűleg a cserék között - a lengyel Krzysztof Piatek is, aki minden bizonnyal lehetőséget kap majd a játékra is, hiszen a cserepadról nem lehet gólokat szerezni, márpedig őt nyilván nem azért igazolták le az AC Milantól, hogy cserejátékos legyen. Még szerencse, hogy jelenleg - átmenetileg - öt cserére van lehetőség. Ráadásul még az is jó hír a házigazdáknak, hogy a cseh válogatott Vladimir Darida eltiltása véget ért és akár még ő is játszhat.

Ezzel szemben a vendég FC Union Berlinnél sok a kimaradó játékos: az eltiltott Keven Schlotterbeck, a holland Sheraldo Becker, a török Yunus Malli, Akaki Gogia, Christopher Lenz, Laurenz Dehl és Opfermann Arcones.

Sokkal jobban bízok a hazaiakban, mint az újonc vendégekben.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT 1/1.

Hertha BSC - 1. FC Union Berlin: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp