A pénteki napon rendezik a berlini rangadót, de azt valahogy „nobet” kategóriának tartom. Ezért inkább a másodosztályból választottam egy tippet péntekre. A Heidenheim negyedik helyen áll a tabellán, 4 ponttal lemaradva a play-off helytől. Nehéznek tűnik annak elérése, szerintem nincs bennük akkora erő. A két hónap utáni újraindulás nem is sikerült valami fényesen; a régen szebb napokat is megélt Bochum 3-0-ra ütötte ki őket. Akik látták a meccset, azt mondják, nem volt az olyan egyoldalú meccs, a meccs az első 10 percben úszott el, amikor Kevin Müller kapus bénázott egy nagyot. Emellett azonban a statisztikai adatok szerint egál volt a mérkőzés, a labdabirtoklásban ugyan 45% körül mozgott a Heidenheim, de egyébként a kapura lövések, a támadások megvoltak náluk is. A kezdőcsapatban annyi változás lesz most, hogy Oliver Hüsing, a középhátvéd visszatérhet eltiltásából. Neki tehát még nincs tétmeccs a lábában.

A másik oldalon a Wehen a kieső osztályozó helyet csípi meg éppen, és ezt is a Stuttgart elleni bravúrgyőzelemnek köszönheti. A meccsen már egy döntetlen is meglepetésnek számított volna, ehelyett a ráadás utolsó pillanataiban egy büntetővel sikerült megszerezni a három pontot is. Rüdiger Rehm mester fiai a kényszerszünet előtt egy másik hatalmas meglepetést is okoztak: 6-2-re verték idegenben az Osnabrück csapatát.

Itt jöhet az, hogy mire alapozhatom a tippet. A Wehen csatára, Manuel Schäffler kiváló formában van továbbra is. A Stuttgart ellen ő szerezte az első gólt, az Osnabrück ellen pedig mesterhármast hintett. Jelenleg 16 gólnál jár, egyértelműen gólkirály akar lenni. Számolhatunk a góljával most is, megfickándoztathatja Hüsinget! A másik oldalon a Heidenheim hazai pályán remekel általában, ráadásul a hazai gólt erősíti, hogy a Wehen két hátvédje, Benedikt Röcker és Sascha Mockenhaupt eltiltottak. Mindenképp számolni kell tehát a hazai csapat góljával is. Jónak tartom a szorzót a mindkét csapat szerez gólt opcióra, én erre teszek.

1. FC Heidenheim - SV Wehen Wiesbaden: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp