Az „új-első” fordulóban, tehát múlt héten egy hajszálon múlt, hogy nem a Kiel győzelmét játszottam meg egy tippjátékban, mert korábban belenéztem egy-egy meccsükbe, és tetszett, amit láttam. Gyors, dinamikus focit játszik Ole Werner mester csapata, és van egy dél-koreai csatáruk, aki pedig kifejezetten ügyes gyerek. Persze buktam volna a tippet, mert ekkora pechet régen lehetett látni. 2-0-ra mentek Regensburgban a már említett Jae-Sung Lee és Finn Porath góljával, de a hazaiak felálltak, és a 92. percben egyenlítettek. Nem először ilyen peches egyébként a csapat, többször láttam ezt, például a Bochum elleni meccsükön egy rúgás után az egyik cserejátékosuk megállította a labdát – mint kiderült a videobíró segítségével, a pályán belül! Büntetőt rúghatott az ellenfelük… Aztán a St. Pauli ellen is bénáztak egy büntetőnél, de ott a végén nem kaptak gólt a közvetett szabadrúgásból. Szóval rájár a rúd a csapatra, az ilyen pechszéria miatt ebben az évben nem szabad 1X2-re kivenni őket.

A Stuttgart a Wehen ellen bénázott az újrainduláskor, 2-1-re kaptak ki egy 97. percben beszívott büntetővel. Egyértelműen a feljutásra gyúrnak a svábok, ahol nem fér bele több ilyen baki. Jelenleg play-off helyen állnak, és az bizony kevésnek tűnik. Ahhoz, hogy második helyen zárjanak, nem hibázhatnak.

Nagyon tetszik nekem ez a meccs. Ahogy néztem, a két csapatban nem lesz hiányzó. Olvastam külföldi előzeteseket, és szoros meccset vár mindenki. A Kiel jó csapat, látnak perspektívát mások is a gólokban, és én is így gondolom. Szerintem több gól fog esni, mint 2, és mindkét csapat betalálhat.

Holstein Kiel - VfB Stuttgart: Gólok száma - Felett/alatt tipp