A Merkur Spiel-Arénában kerül sor a két csapat találkozójára zárt kapuk mögött. Finoman próbálok fogalmazni, amikor azt mondom, hogy a Schalke totálisan összezuhant. Amit ebben az újraindult két fordulóban csináltak, az még a magyar bajnokságban is kevés lenne. A Dortmund 4-0-ra, az Augsburg 3-0-ra ütötte ki őket. Egyetlen pozitív dolgot sem tudok elmondani a csapatról, ha most indulna a bajnokság, kiesőjelöltnek tartanám őket. Jól jellemzi a problémákat, hogy a kapus Alexander Nübel azért került ki a kezdőből, mert elfogadta a Bayern München ajánlatát, és Manel Neuer utódja lesz majd pár év múlva. Ezért inkább Markus Schubert véd, aki viszont nem akkora spíler. És ez csak egy apróság az elmúlt időszakból.

Érdekes statisztikára bukkantam: a Düsseldorf az egyetlen Bundesliga-csapat, amelyik az elmúlt 5 fordulóban veretlen maradt. Ennek ellenére nagyon hátul áll a tabellán, viszont az látszik, hogy nagyon akarnak. A Panderborn buszozott egyet a tizenhatosukon, amit nem tudott áttörni a viszonylag közepes támadósor, de a Köln ellen már előrejátékban is jobbak voltak. A Kecskések amúgy mákkal mentettek pontot, szerintem játékban a Düsseldorf felülmúlta őket, tudatosabbak voltak. Uwe Rösler, aki korábban a Leeds edzője is volt, jót tett a csapattal, én látok esélyt a bennmaradásra. Legnagyobb vetélytársuk a Mainz, amelynek a legutóbbi meccséből kiindulva (Leipzig) simán meglephet az első osztály. Most visszatér eltiltásából a középhátvéd Kaan Ayhan, ami jó hír, hátha nem kapnak így gólt. Ha a Köln ellen játszik, lehet, hogy másképp alakul a vége.

Meglepetésre gyúrok. Szerintem a Düsseldorf sokkal összeszedettebb csapat most, motiváltabb, mint a Schalke. A bukik sem tudják hova tenni ezt a meccset, valahogy nem érzik az oddsokat. Szerintem erre így lel lehet csapni, és egy kis meglepetéssel spékelhetjük a tippet egy alacsony téttel.

Fortuna Düsseldorf - FC Schalke 04: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp