Biztonsági tippre török a Bundesliga szerdai játéknapján. A Fortuna meglehetősen szorult helyzetben van, s legutóbb a Köln kiénekelte a szájukból a sajtot. Nyilván a 88. perc után kapott két gól, úgy hiányzott nekik, mint lufiárusnak a nyílzápor, s így a háromból csak egy pont lett. A Schalke eddig az újra indulás legnagyobb vesztese hét kapott és nulla szerzett góllal. Lássuk a részleteket.

Jelenleg az osztályozós helyen áll a Düsseldorf, de a 17. pozícióban lévő brémai egyesület még sosem esett ki az élvonalból. Kedden játszott a Werder (Gladbach 0:0) s a szombati freiburgi győzelmével már 4 pontot szerzett a héten. A Fortuna előnye így most már csak két egységre olvadt, ráadásul a mai bajnoki után Rösler mester csapata meccshátrányba kerül, mert az észak –német csapat csak 27 bajnokit játszott, a Rajna-partiak pedig a Schalke ellen vívják a 28. meccsüket. Tehát a lényeg: ha kikapnak a hazaiak, lőtávolon belülre kerül a Werder Bremen. Nagyon jól játszott legutóbb Kölnben a Düsseldorf és már 2:0-ra is vezetett, de nagyon magára húzta a kecskéket a végjátékban az együttes. Még büntetőt is fogott az amúgy is jól védő Kastenmeier, és benne volt, hogy egy kontrából belövi a harmadikat a Fortuna. Nem így történt! Bedarálta végül a 1.FC a piros-fehér védelmet, és 2:2 lett a vége. Rösler nyugodt maradt, rögtön a meccs után kielemezte a történteket. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jó játékuk miatt, meg kellett volna jutalmazniuk magukat a három ponttal, s ez nem történhet meg többször, mert a kiesés elleni harc kiélezett. Ha kell, akkor hármat kell rúgni! Szóval Karamanék a győzelemért harcolnak majd a Schalke ellen, s ha vezetéshez jutnak nem fognak leállni!

Mondhatjuk, hogy rossz volt a gelsenkircheniek sorsolása. De a Dortmund elleni 4:0, után, az elvileg alacsonyabban jegyzett Augsburg 3:0-al büntette, a helyzeteit kihagyó együttest. Matondo vezérletével rendre kimaradtak a Schalke helyzetek, elvesztették a szezonra a Serdart, azaz fájhat David Wagner feje. Egyetlen dologgal bíztathatja magát a vendégcsapat: az újra kezdés után a legkönnyebb ellenfél most jön! A nagy számok alapján a gólcsendnek is meg kell szakadnia, legutóbb 12 kapura lövés sem volt elegendő a gólhoz.

Javítana a Schalke, menekülne a Düsseldorf. Két győzelemre játszó csapat alacsony színvonalú meccsét várom, ahol a motivációs erők miatt szerintem lesz két gól.

Fortuna Düsseldorf - FC Schalke 04: Gólok száma - Felett/alatt tipp