Németországban egyszerűen csak angol hétnek nevezi a Kicker a meccsdömpinget. Nem elég, hogy két és fél hétig állt a játék, még heti három meccset is le kell tolni. Nyilvánvaló, hogy ez a játék minőségére fog menni, bármekkora profik is a játékosok és a mögöttük álló stáb. Pofára esett a remekül kezdő Leverkusen is, az okok szerintem egyszerűek. Most mégis a vendégek felé húzok, nézzük a részleteket.

Ahhoz a focihoz, amit a gyógyszergyári csapat tol, elengedhetetlen a frissesség. Magasan az ellenfél 16-osánál letámadnak Havertz-ék, s próbálnak már az ellenfél labdát szerezni. Ebben nem csak fizikálisan lehet megrogyni, hanem mentálisan, szellemileg is. Ha erőben meg is van a csapat, akkor is problémás a játékstílust pörgetni úgy, hogy kevés a regeneráció. A pályán lévőktől maximális figyelmet és koncentrációt igényel ez a játék: olvasni kell az ellenfelet, csapdákba kell szorítani a labdakihozatalt, a labdaszerzés után fel kell vállalni a kockázatos kulcspasszokat. Igazán könnyű belehibázni, hiszen elég, ha valaki késik másfél-két métert, máris kipasszolják a letámadást, vagy ha a bevállalt kulcspassz pontatlan, akkor a lassú reakció idővel történő visszazárás létszámhátrányt okoz. Ráadásul igen sok helyzetet kihagyott a 04, s a Wolfi, taktikailag felkészült a hibákra, és büntetett. Így aztán elpazarolta a Leverkusen a ’Gladbachal szemben szerzett előnyt, s most győzelmi kényszerben van, ha a Bl-be akar kerülni. Úgy gondolom, hogy Bosz mesterben lesz annyi bölcsesség, hogy a belássa, hogy legyőzhető a Freiburg őrült/öngyilkos presszing nélkül is, pusztán a játékosok közötti minőség különbségből, kivárva az időt a kegyelemdöfésre.

Csupán két pontot szerzett a Freiburg három meccsből. A papírforma győzelem helyett kikapott otthon a Werdertől, míg idegenben két őrült meccsen végzett döntetlenre. Lipcsében 23, Frankfurtban 35 lövés érkezett Scholow kapujára, de a gyatra szezont futó brémaiaknak is 15-ször tudták befejezni támadásaikat. Hiába az elvileg stabil védelmet mutató 4-4-2, a szélső középpályások és a védők gyakorta egy sorral feljebb játszanak, így nem ritka, hogy 4-2-4-et, vagy 2-4-4-et látunk a pályán. A visszarendeződés viszont nem zökkenőmentes, baj van a tempóval, és a rendezettséggel is, így sok területet kaphat támadásépítésre egy okos ellenfél. Szerintem most sem fog győzni a Freiburg emiatt.

Overben utazik a fél fogadóvilág. Valahogy úgy érzem, hogy mégsem lesz ereszd el a hajadat, s mindenki jól megszívja majd, aki a góleső folytatásában bízik. Okos taktikus focival szerintem 0:1, vagy 0:0 lesz a vége. Valahogy elrettent a csapatok egymás elleni meccseinek alakulása: a jelenlegi pályaválasztás mellett. 0:0,0:0, 2:1, 0:0 és 3:2 a legutóbbi öt meccsen, de ősszel is csak 1:1-re végeztek a BayArenában. Úgy vélem, hogy okos kivárós taktikával győzhetnek a vendégek, de nem raknám rá a fél életemet, az x2 értéken aluli, marad a DNB!

SC Freiburg - Bayer Leverkusen: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp