Az osztrák Bundesliga bajnoki címéért zajló párharcban a Red Bull Salzburg legfőbb vetélytársának számító LASK Linz hatalmasat "szívott" néhány nappal ezelőtt. Az alapszakasz végén még úgy volt az élmezőny állása, hogy a LASK Linz volt a listavezető 54 ponttal és 2. helyezett a 48 pontos Red Bull Salzburg. Ám a 6 pontos előny tudatában elbizakodottá vált linziek voltak annyira felelőtlenek, hogy a koronavírus-járvány utáni újrakezdés elején, a tilalom időszakában, csoportos edzésen vettek részt, pedig ilyesmit nem szabadott tenni, s ez a szabályszegés 6 pont levonással lett büntetve. Eredetileg úgy lett volna, hogy a rájátszás elkezdése előtt feleződik az összes alapszakaszbeli teljesítmény, azaz az alapszakaszt 54 ponttal zárt LASK Linz továbbra is maradt volna éllovas a rájátszás elején 27 ponttal és a 48 ponttal 2. helyezett Red Bull Salzburg 24 ponttal indult volna a 2. helyről a rájátszásban. Nem így lett, hiszen a linziek felelőtlensége mínusz 6 pontot eredményezett nekik, s ezért a 27 pontról 21 pontra visszaesett LASK Linz bukta az 1. helyezést és helyet cserélt a 24 pontos Red Bull Salzburggal.

Persze, ezt lehet úgy is fogalmazni, ha így jobban teszik, hogy a szövetségtől kapott közvetett hátszélnek köszönhetően vette át az 1. helyet a Salzburg. Nézőpont dolga. Ám akárhogyan és akárhonnan nézem, jelenleg akkor is az a helyzet van az osztrák foci élvonalában, hogy listavezető a Red Bull Salzburg és 2. helyezett a LASK Linz. És, hozzáteszem, hogy a Red Bull Salzburg mostani ellenfele, a vendég Rapid Wien csapata a 3. helyen van 20 ponttal.

Tehát ez a Red Bull Salzburg - Rapid Wien osztrák élvonalbeli mérkőzés igazából nem csak rangadó lesz, hanem egyben bajnoki címért zajló találkozó is lesz két dobogós együttes, a 24 pontos Red Bull Salzburg és a 20 pontos Rapid Wien között. Szerintem a hazaiaknál van az előny, hiszen ők néhány nappal ezelőtt 5-0-ra nyerve hódították el az Osztrák Kupát. Pontosabban fogalmazva: ezzel a sikerrel története hetedik kupagyőzelmét ünnepelhette a salzburgi focicsapat, hiszen 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban is megnyerte az Osztrák Kupát. Rögtön hozzá kell tenni azt is, hogy most az első gólt a magyar labdarúgás vitathatatlanul legnagyobb jelenlegi tehetsége, a 19 éves Szoboszlai Dominik szerezte. Aki hatalmas gólt szerzett.

Igazából az lenne a tippem, hogy Szoboszlai Dominik a Rapid Wien elleni meccsen is gólt fog szerezni. Ám sajnos ilyesmire nem fogadhatok itt, hanem kénytelen vagyok a szerintem esélyesebb hazaiak sikerére tippelni. Hiszen amennyiben nyernek, akkor a mostani ellenfelük “ki fog szállni” a bajnoki címért zajló versenyfutásból.

Tipp: győz a Red Bull Salzburg.

Red Bull Salzburg - Rapid Wien: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp