Amúgy akár még rangadónak is lehetne nevezni ezt a Wolfsberger AC - LASK Linz osztrák élvonalbeli mérkőzést, hiszen a 22 pontos házigazda Wolfsberger AC a Tipico Bundesliga 2. helyén van, míg a 21 pontos vendég LASK Linz az osztrák I. osztályú focibajnokság 3. helyén van. Ám nálam ez a dobogós és rangadós dolog - amelyről azért tudom, hogy nagyon is valós dolog -, szóval ez nálam csak amolyan mellékszál, hiszen éppen azon nevetgélek, hogy ez a LASK Linz nevű focicsapat nagy hirtelenjében akkora hatalmas lúzerbrigád lett, mint innen Linz város.

Ugyanis pillanatnyilag éppen az van, hogy ez a LASK Linz nevezetű csődtömeg úgy néz ki, innen kívülről, mint egy gyenge bokszoló, akit sarokba szorítottak, a kapott hatalmas ütések következtében immár képtelen a védekezésre és ezt látván az ellenfele egyre nagyobb ütésekkel veri őt agyba-főbe, hogy minél hamarabb eszméletlenül zuhanjon a padlóra. (Vagy ahogyan a selypítő Ponciusz Pilátus mondja a Brian élete című filmvígjátékban: "A padlóla le, de nagyon dulván!")

Ez a lúzer LASK Linz még az 1. helyen zárta az osztrák élvonalbeli bajnokság alapszakaszát és a felezés után is éllovas volt, 27 ponttal rendelkezett és a rájátszás startjánál 3 pont előnye volt az akkor 2. helyezett Red Bull Salzburg előtt. Ám a kényszerszünet végén volt olyan balfék ez a linzi társaság, hogy előbb egy hülyeség miatti szabályszegésért 6 pont levonás büntetést kapott, emiatt elbukta a listavezetői helyezést és lekerült a 2. helyre, majd pedig a rájátszás első fordulójában otthon szenvedett vereséget 2-1-re az utolsó helyezett TSV Hartbergtől és arról a 2. helyről is lezuhant a 3. helyre. Vagyis: néhány héttel ezelőtt még némi előnnyel volt osztrák bajnoki listavezető a LASK Linz, ám jelenleg - néhány héttel később - már az van, hogy már nem éllovas, hanem csak 3. helyzett a csapat és kizuhant a következő Bajnokok Ligája főtábláról, utána kizuhant a következő Bajnokok Ligája selejtezőben való részvételről, jelenleg már csak Európa Liga-főtáblás pozícióban van, ám ott is már csak 1 pontra van az Európa Liga selejtezőjétől.

Ezért azt várom ettől a Wolfsberger AC - LASK Linz találkozótól, hogy sok gól lesz itt. Egyrészt azért, mert a házigazda wolfsbergi alakulat amúgy is előszeretettel szerzi és kapja a gólokat és zömében látványos meccseket szokik játszani. Másrészt pedig az van, hogy a LASK Linz "űzött vad" és most addig kell ütni, amíg összeesik, mint az üres zsák. És, persze, akár még az is lehetséges, hogy ez a LASK Linz amúgy nem rossz csapat, hanem csak "elkapták" nagyon az egyik gyengébb pillanatában, szóval talán még ez LASK Linz is képes lesz legalább 1 gólt szerezni. Gólokra tippelek, hátha lesznek.

Tipp: 3.5 gól felett.

Wolfsberger AC - LASK Linz: Gólok száma - Felett/alatt tipp