Gigantikus ütközet két világsztár között, amelyen valószínűleg nüanszok fognak csak dönteni, viszont én leteszem a voksom Aspinall oldalán.

Végigkövettem a Home Tour sorozatot, Aspinallt azért, mert Barney visszavonulása óta az ő táborába tartozok, míg Garyt azért, mert imádom a játékát. Ami viszont azért az elmúlt időben közel sem a régi Gary Anderson, és hiába van 9/9 nyert meccsen túl ebben a sorozatban, én most a vereségét érzem. Tudom, az átlagok semmit nem jelentenek, de azért hosszú távon a teljesítmény indikátorai, és pont ezért gondolom itt esélyesebbnek a fiatalabb angol dartsot. Anderson a Humphries elleni 110-et kivéve a másik 8 meccsén nem jutott 100 fölé, és inkább a 90-95ös tartományban mozog, mint felette, 1-2 alkalommal benézett 90 alá is. Aspinallról sem mondható, hogy túl erősen indított volna, viszont a tegnap este mutatott teljesítménye mellett nem tudok szó nélkül elmenni. 106.7, 104.8 és 97.3. Igazából jött minden ahogy kellett, a szoros meccsek amiatt voltak, mert az ellenfelek is nagyon top formában tolták.

Gyakorlatilag semmit nem jelent, főleg ilyen távlatokból, de Gary még nem győzte le Aspinallt, két vereség mellett játszottak egy X-et az idei premier ligában. Aspinall jó játékára alapozok, kezdésből neki "csak" a saját kezdéseit kell hoznia, amin csak segítene 1-2 break. Andersont jó újra jó játékkal látni, viszont ez a játék ma nálam kevés a végső győzelemhez és Nathan ezzel a győzelmével megteszi a nagy lépést a végső győzelem felé vezető úton.

Aspinall, Nathan - Anderson, Gary: Match Odds - Mérkőzés tipp