Sokáig vacilláltam, hogy ezt a Rapid Wien - Sturm Graz osztrák élvonalbeli bajnoki mérkőzést válasszam-e az előzetes írásához vagy a görög élvonal fővárosi rangadóját, az AEK Athén - Panathinaikosz Athén derbit válasszam. Ott amúgy döntetlenre tippeltem volna, hiszen a vehemens görögöknél, ahol olykor még pisztollyal is rohangálnak a pályán, eléggé gyakori eredmény a döntetlen. Majd nemsokára kiderül, hogy jól választottam-e avagy nem választottam jól. Kíváncsian várom, hogy kiderül vagy beborul?

Főként azért döntöttem a kettő közül az osztrák találkozó javára, mert a görögöknél ugyan tényleg a kelleténél gyakoribb az eldöntetlen eredmény, viszont ott a házigazda AEK Athén számára igazából a győzelem lenne megfelelő, s nem valószínű, hogy megelégszik majd a döntetlennel. Miközben az osztrákoknál az van ennél a Rapid Wien - Sturm Graz meccsnél, hogy a házigazda bécsi együttesnek kötelező nyernie, ha érmet akar szerezni. Méghozzá úgy kellene győznie otthon, hogy a vendég SK Puntigamer Sturm Graz a felsőházi rájátszás utolsó helyzett csapata. A 4. helyezett bécsi gárdának pedig jelenleg 20 pontja van, s csak 1 ponttal van előtte a 3. helyezett LASK Linz és csak 2 ponttal van előtte a 2. helyezett Wolfsberger AC. Egy győzelemért pedig, ugyebár, 3 pontot adnak, vagyis amennyiben nyerni bír otthon a Rapid Wien és kedvezni fognak számára a vetélytársak eredményei is, akkor még ebben a fordulóban dobogós helyezésre léphet előre a Rapid Wien.

Annak tudatában pedig pláne megéri győznie a bécsi alakulatnak, hogy közben azt is tudja, hogy a két vetélytársa éppen egymás ellen fog játszani a Wolfsberger AC - LASK Linz bajnoki mérkőzésen. És bizony nem szükségeltetik túl nagy matektudás kiszámolni azt, hogy ha győzni fog otthon a Rapid Wien és döntetlennel fog zárulni a Wolfsberger AC - LASK Linz találkozó, akkor máris dobogós helyezésre lép előre a bécsi együttes.

Tipp: győz a Rapid Wien.

Rapid Wien - Sturm Graz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp