Bebizonyosodott, hogy a leggyengébb láncszem a Kaposvár volt idén, de hogy ki esik még ki, az többesélyes. Nagy pácban van a Loki öt meccsel a vége előtt, s kulcsfontosságú találkozó vár rá a Puskás ellen, akik a dobogó alsó fokáért hajtanak. Szerintem összerakja a DVSC-t Kondás Elemér – vannak erre utaló jelek -, s nem kap ki a Debrecen.

Az újpesti találkozó előtt a tar szakember bevallotta, hogy semmire sem volt ideje. Az a semmi, mégis csak volt valami, még akkor is ezt mondom, ha vereség lett a fővárosi kirándulás vége. Elsőként rendezte Kondás a viszonyát az ultrákkal, akik a csapat mellé álltak és nagy számban megjelentek a Szuszában. Nélkülük nehéz lenne kiharcolni a bennmaradást, márpedig a Debrecennek komoly tábora volt/van, s most is ott lesznek a Nagyerdőben. Általában, sikeres időszakában 4-4-2-őt játszott a Loki, s ezt rögtön visszahozták volna, de nem sikerült. A korábban kevés lehetőséget kapó Szécsi, Garba ékpárja lehetne, de inkább visszalépett a középpálya jobb szélére, s így egy 4-1-4-1 alakult ki, mert a védősor előtt Tőzsér lett a szűrő. Kedd óta több idő állt a rendelkezésre, s szerintem összekapja magát a Loki. Újpesten is versenyképes lehetett volna a csapat, ha Garba 0:0-nál belövi ziccerét. Meg kell értenie a légiós csatároknak (Adeniji, Garba), hogy nem csak a csapat élvonalbeli tagsága a tét, hanem a munkájuk is, az nb2-ben ugyanis nem kellenek, s a debreceni ajánlólevél semmire sem elég. Nagyon lassan reagált az újpesti oldalforgatásokra a teljes csapat, Tőzsér és a középpálya is folyton lemaradt, ezért, rendre létszámfölény alakult ki az UTE javára a széleken. Jobban kell olvasni a játékot, hamarabb kell reagálni, egységesebb védőmunka kell. Szerintem ezen dolgozott Kondás a stábjával leginkább a héten, s úgy vélem, hogy ez a pontszerzéshez most elég lesz!

Vakok közt ki lesz a félszemű? Ránézek a tabellára: Mezőkövesd, Puskás, Diósgyőr…Hát a legjobb az lenne, ha egyik sem indulhatna az Európa ligában! Ahogy a Puskás megszenvedett a Rákóczival, az megmutatta, hogy a nemzetközi porondon semmit sem ér ez a csoda akadémista falusi sztárcsapat. Hornyák csapatáról egy szó jut eszembe: kínlódás. Hét légióssal a 90. percben bekínlódott góllal sikerült csak legyőzni a sereghajtót, aki simán védekezte ki a felcsúti támadásokat. A Kaposvár a maga 66 kapott góljával a pedig a legkönnyebb falat, igaz a DVSC oldalán az 53 benyelt dugó sem semmi. Mégis úgy érzem, hogy most összekapja magát a Loki, s az elég lesz. Nem tartom képesnek a Puskást arra, hogy gyorsan járassa a labdát és megbontsa a széleket.

Hazai pálya, ultrák, újjászervezett csapatjáték, új filozófia – ez mind a hazaiak mellett szól. Egy pontszerzés létfontosságú a folytatás szempontjából Debrecenben. szerintem meglesz!

DVSC Debreceni - Puskás Akadémia: Dupla esély - Dupla esély tipp