Remélem, hogy a román élvonalbeli bajnokság ezen mérkőzésére írt előzetesem nem jut ugyanarra a sorsra, mint az előző. Hiszen az ezen bajnokságbeli másik előzetesnél (Universitatea Craiova - FC Botosani) hiábavaló időpazarlásnak bizonyult a dolog, mert a vendégek egyik stábjának megbetegedése miatt nagyon gyorsan törölték azt a meccset. Hiába, na, csakis Romániában fordulhat elő olyasmi, hogy hónapokon keresztül szüneteltetik a focibajnokságot egy ragályos betegség miatt, majd pedig amikor már a hosszú kényszerpihenő után éppen "lazítani" akarnak, s azt vélik, hogy ideje lenne folytatni a focibajnokságot, akkor már rögtön az első mérkőzést máris kénytelenek törölni ugyanazon ragályos betegség miatt. Na, majd talán ezt a meccset meg fogják rendezni. Ha nem, hát akkor elkönyvelem, hogy így jártam.

A tippem az, hogy mindkét csapat gólt szerez, s ez bizony nem igazán tükrözi a bukmékerek elvárásait: igen - 2.12-es odds, nem - 1.68-as odds. Lényegében okés is szerintem ez az ajánlat, hiszen a kolozsváriak és a bukarestiek legutóbbi 5 találkozóján nem szerzett gólt mindkét csapat, hanem csak az egyik csapat talált be a kapuba. Legutóbb a 2018-as esztendőben volt olyan meccsük, amelyiken mindketten szereztek gólt. Úgy vélem, hogy ez az 5 esztendős kihagyás bőven elegendő volt, s ideje lenne annak, hogy már megint gólokat szerezzenek az egymás elleni meccsükön a vetélytársak. És, persze, még azért is bízok abban, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni, mert ez az meccsük a hosszú kényszerszünet után az első, s talán még nem szoktak össze ismét megfelelően a védelmek.

A házigazda Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) 30 ponttal listavezető a román élvonalban, s közvetlenül mögötte van a hozzá hasonlóan szintén bajnoki címre "hajtó" 26 pontos FCSB. Már csak 8 forduló van hátra a bajnokság befejezéséig, de még továbbra is 4 pont hátrányban van a vendég fővárosi együttes. Ha tényleg akarja azt a bajnoki címet, akkor gólt kellene szereznie. A hazai csapatnak meg azért kellene gólt szereznie, hogy tartsa meg előnyét és végül kolozsvári bajnok lehessen.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

CFR Cluj - FCSB: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp