Rogan érkezésével gyökeresen megváltozott Újpesten a helyzet. Két fontos győzelem után a Carrillóval vergődő Videotonhoz látogatnak a lilák. Égetően kell a pont Simon Krisztiánéknak, hiszen a 11. kieső pozíciótól csak három egységnyire állnak.

Azt hittem alakulgat a Vidi, a vírus előtt sokszor játszott tetszetősen a csapat. Az újra indulás után egyértelmű blama, hogy Juhászék nem nyerték meg a kupát. Látjuk a Mezőkövesd valódi arcát az utóbbi hetekben, amitől még fájóbb az elődöntő elbukása. Nézem a fehérváriak meccseit is és konkrétan egy dolog jut eszembe: önzők a játékosok. Nem értem, nem látom, hogy mit akar játszani Carrillo, nincs csapatjáték. Nikolics vergődik, nem kap kulcspasszokat, inkább a lecsorgók jutnak neki, legutóbb még 11-est is hibázott. Egyénieskedésben Petrjak a király, de Bamgboye, Houri, Nikolov is simán „felnő” a feladathoz. Szeretik, ha náluk van a labda, s nem zavarja őket, hogy Nego és Niko szenved, nem passzolnak! Szerintem ez általános iskola negyedik osztály, és nem is értem miért csinálják, bár tény, hogy fix második a Vidi (se föl, se le), ettől a ténytől, még gyakorolhatnák a csapatjátékot.

Calcan, Onovo, Sedlacek, Balázs, Traore ki, Zsótér, Szakály, Burekovic, Bacsa be. Kábé ennyit változtatott Rogan. A felállás a régi, de szemlátomást növekedett a szurkolótábor, és Simon Krisztián is felszabadult jó játékot mutat. A Honvéd és a DVSC sem tudta megbontani az újpesti védősort, a DVSC elleni bekapott találat is egy öngól volt. Az új seprű jól seper, és a két meccsen szerzett hat pont kicsit könnyített a csapat helyzetén, de még most is szoros a helyzet: a Paks nem kapott még ki az újra indulás óta, sőt a Vidi, Mezőkövesd, Fradi trióval kezdett (azaz az első háromtól 5 pont); Debrecenben Kondásék mindent megmozgatnak; a ZTE stabil jó focival szintén veretlen, a forduló előtt a legjobb formában lévő nb1-es csapat volt; a Kisvárdának van a legtöbb pontja (36), viszont kezd elfogyni a csapat. Összegezve kell a pont a liláknak, s ha a Honvéd jó volt egy döntetlenre, akkor szerintem az Újpest is jó lehet.

Mindent elárul, hogy a DVSC legyőzése után nem sikerült Rogant nyilatkozatra bírni, mert azonnal rohant át a Hidegkúti stadionba, megnézni, hogy milyen állapotban van a Vidi! Tehát a fontos diadal után azonnal beleállt a szakvezető a felkészülésbe. Helyette Víg Péter állt mikrofon elé, aki elmondta, hogy Székesfehérvárra is győzni megy a gárda. Úgy érzem, hogy az egyéni játékot előtérbe helyező hazaiak (akiknek nem is kell a pont), beégnek majd, mert szervezett lesz az újpesti védelem és kőkemény! Megérzéseim azt súgják, hogy nem kap ki az UTE!

MOL Fehérvár - Újpest FC: Dupla esély - Dupla esély tipp