Nem vagyok oda ezért a jelenlegi "kézivezérelt" honi bohócligáért, ám azért természetesen követem, hiszen magyar. És, persze, azért a magyar futball sokkal-sokkal-sokkal többet jelent annál, mint hogy a jelenkori mitugrászok homokozójává váljon. Amikor ezen sorokat írom, akkor még nem lehet, hogy a Fradi bajnok lesz-e már ebben a fordulóban vagy még várni kell ezzel egy picit. Mindenesetre így, egyelőre, még az a helyzet van, hogy 2. helyezett székesfehérvári csapatnak - az egykoron UEFA Kupa- döntős Videotonnak - illene abszolút minden hátralevő mérkőzését megnyernie. Persze, esélye a bajnoki cím megszerzésére még így is körülbelül a nullával egyenlő. Számokban ezt talán úgy lehetne kifejezni, hogy 0.000001 százalék esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

Nyilván ennél az 1.62-es szorzójú hazai győzelemnél sokkal jobbakat ajánlanak a bukmékerek a döntetlenre vagy a kiesés elöl menekülő debreceni vendégcsapat sikerére. Ám úgy vagyok vele, hogy a MOL Fehérvár csapat tulajdonosai nagyon is jól tudják, hogy az aranyérem már elkelt, hiszen azt a Ferencvárosi TC fogja nyerni, viszont - jobb híján - azzal vigasztalódhatnak Székesfehérváron, hogy az ezüstérem is szépen csillog. No, és már csak azért is illene nyerni otthon, mert ugyan az 56 pontos MOL Fehérvárnak még van 10 pont előnye a 46 ponttal 3. helyezett Mezőkövesd Zsóry SE csapata előtt, ám azért - biztos, ami biztos - ezt az otthoni találkozót még megnyerni. Na, “esztet jól megaszondtam”. Hámelymég?

Talán nem túlzó azt hinni, hogy Nemanja Nikolic, Futács Márkó, az időközben magyar állampolgárrá vált brazil Paulo Vinícius Souza dos Santos, a macedón Boban Nikolov, a nigériai Funsho Ibrahim Bamgboye vagy a bosnyák Armin Hodzic gondoskodni fognak a hazai sikerről. Gondolom én.

Tipp: győz a MOL Fehérvár.

MOL Fehérvár - DVSC Debreceni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp