A kiesés elől menekülő lilák fogadják az újraindulás óta gyengélkedő kövesdieket.

Hazai oldalon az edzőváltás talán jót tett a fiúknak (bár nem hiszem, hogy emiatt táltosodtak volna meg, mivel a játékosok ugyanazok maradtak...), elmozdulni látszanak a kiesés szele elől, ehhez viszont otthon további pontokra van szükség. Úgy gondolom, a jelenleg még harmadik vendégek most pont jó ellenfélnek számítanak a pontgyűjtés szempontjából, az Újpesttel hasonló pozícióban lévő Kisvárda és Paks ellen sem sikerült nyerniük, ez tovább folytatódhat a Szusza Ferenc stadionban. Elmúlt két otthoni meccsüket nyerték a lilák, többek között egy nagyon fontos Loki elleni meccset tudtak behúzni 3:1-re, előtte pedig a friss kupagyőztes Honvédot győzték le.

Forma alapján utolsó előtti pozícióban a vendégek, elmúlt 4 meccsükön mindössze 2 gólt szereztek, és 1 döntetlen mellett 3 vereséggel nyitották az újrainduló szezont.

Mindkét csapatnak lehetnek céljai a meccsel, ugyanis a Kövesd még dobogós helyen áll, amit egy esetleges győzelemmel megerősíthet, míg a hazaiaknak a kiesés elleni küzdelemhez kellenek nagyon a pontok. Emiatt is inkább egy taktikus, kevés gólos meccsre számítok, a vendégek amúgy sincsenek túl nagy góllövő formában.

Úgy gondolom, hazai pályán a bajnokság ezen fontos stádiumában nem engedhetik meg maguknak az újpestiek, hogy pontokat veszítsenek, talán a döntetlen még beleférne, de egyértelműen nekik van több veszítenivalójuk, emiatt nagyobb szükségük a pontokra, amely ponto(ka)t egy szenvedős meccsen meg is szereznek majd.

Újpest FC - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp