Parázs meccsel tér vissza a Premier Liga, a bajnoki címről igazából már csak merész álmokat szövögető Man City fogadja a nemzetközi helyért hajtó ágyúsokat.

25 pont és 1 játszott meccsel kevesebb. Ennyi a hátránya a Citynek a Liverpoollal szemben, őszintén szólva ez a hajó már elúszott, de azért amíg van matematikai esély, mindent meg kell próbálniuk, hogy minél több pontot gyűjtsenek. Otthon erre szerintem jó lehetőség az Arsenal elleni meccs, ugyanis továbbra sem tud jó teljesítményt nyújtani a vendég csapat. A kényszerpihi alatt visszatért a csapathoz Leroy Sane, néhány barátságos meccsen már játszott is, úgyhogy újra bevethető és nagy harc lesz a csapatba jutásért a széleken Sterling, Mahrez és Sané között. Csatárként valószínűleg az argentin gólfelelős fog kezdeni, de Gabriel Jesus is bármikor bevethető. Igazából a manchesteri gárdánál mindenki egészséges és játékra kész, ami nem sok jót sejtet az Arsenalnak.

Vendég oldalról nem éppen jókor jött a szünet, zsinórban 3 győzelmet szereztek, amikor beütött a krach. Egy meccses hátrányban vannak ők is az előttük állókhoz képest, úgyhogy egyáltalán nem elveszett ügy még az európai indulás, viszont ahhoz jobb teljesítményre van szükség a csapattól. Chambers és Torreira nem bevethető vendég oldalon, rajtuk kívül viszont mindenki játékra kész Arteta csapatában.

Az egymás elleniken masszív manchesteri dominancia szokott lenni, az elmúlt 6 meccsükön mind a szünetben, mind a végén már a kékek vezettek. Ebből a 6 meccsből 5x legalább 3 gólig is eljutott a City, mely szintén mutatja erőfölényüket.

Úgy gondolom, a City továbbra is erősebb csapat és az elejétől kezdve nyomni fognak, aminek már az első 45 percben meglesz a gyümölcse.

Manchester City - Arsenal: Manchester City gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp