Elkezdődik az angol bajnokság is. Maguk az edzők is teljesen tétók az esélyeket illetően. Ugyanaz a helyzet, mint a mindenhol a világban: három hónap kihagyás, néhány hét edzés, ki tudja, hogy ki hogyan reagál a helyzetre. Egy dologból azonban kiindulhatunk! Azok a „nagy” csapatokok, ahol valóban erős keretek vannak: Bayern, Dortmund, Leverkusen, Barcelona, Real – az első meccseiken simán lehozták a 2,5 overt.

A Manchester City szempontjából örömteli, hogy De Bruyne felépült. Így az együttes első számú karmestere ott lesz az újra induláskor. Amúgy is hemzseg a hazaiak kerete a gólerős támadóktól: Sterling, Agüero, Gabriel Jesus, Mahrez – így szerintem bízhatunk a sok találatban. Maga Guardiola is azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy a játékosok jó erőben vannak, de fogalma sincs, hogy ez hosszú távon mire lesz elég. Viszont az Arsenal ellen készen áll a City, s a keretek erőssége alapján esélyes is. Ha meginognánk a gólokban, csak vegyük elő a tabellát! Az eddig lejátszott 28 fordulóban 99 gól született a manchesteri kékek meccsein, ez közel 4-es átlag!

Arteta korábbi edzőjével néz farkasszemet. Két felkészülési találkozóval hangoltak az ágyúsok: Charlton 6:0-s győzelem, Brentford 3:2-es vereség. Nekem úgy tűnik, hogy sikerült szárazon tartani a puskaport a kényszerszünetben. Lacazette, Aubameyang vagy Martinelli? Szerintem mindegyikükben benne van a gól, sőt még lehetne 4-5 játékost felsorolni.

Véleményem szerint ez az a párosítás, ahol 10 perc is elegendő ahhoz, hogy meglegyen a három gól, és talán így az első meccsen a védekezés sem lesz fontos egyik félnek sem. Látva a többi nagy csapat visszatérését elképzelhetetlennek tartok egy 0:0 közeli végeredményt. Szerintem mindenki úgy van vele, hogy végre focizni akar egy jót, s a győzelem ugyan mindig fontos, de most talán másodlagos szerepe van a jelenlegi helyzetben.

Manchester City - Arsenal: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp