Régóta vártam már, hogy normális lebonyolítású snooker tornáról írhassak, végre eljött ez is. A Tour Championshipen az idei szezon legjobb 8 játékosa csaphat össze, igaz Maguire a 9. helyen áll a rangsorban, Ding viszont a repülési korlátozások miatt nem tudta vállalni a tornát, így Stephen ugrott be a helyére, és ha már itt van bizonyítani is akar.

Robertson világranglista második helyezettjeként vág neki a tornának, érdekes sorsolást kapott viszont, ugyanis ha túljutna az első körön, egyből a Trump/Higgins meccs győztese vár majd rá. Ne szaladjunk ennyire előre azért, Maguire bőven tört már borsot az ausztrál orra alá az évek folyamán, 27 hivatalos meccset játszottak eddig egymással, ahol 17 Maguire győzelem mellett csak 10x örülhetett az ausztrál snookeres. Nem sokan mondhatják azért ezt el magukról Robertsonnal szemben, úgyhogy nem is igazán értem ezt az oddskiosztást. Aki a Masters alatt követte a snookeres topikot, emlékezhet, hogy az irodák által esélytelenebbnek tartott játékosok hendizésével mennyit lehetett kaszálni, most is ebből a szemszögből közelítem meg a meccset, és hendikre ugyan nincsenek jó oddsok, de totál frame számra igen, ebből próbálunk profitálni.

Játéktudásban mindketten nagyon magas szintet képviselnek és a snooker világ elitjébe tartoznak. 9 nyertig megy a meccs, a tipphez az kell, hogy a vereséget szenvedő játékos nyerjen 5 frame-t, ami azért egyáltalán nem ördögtől való gondolat. Ha a lebonyolítás alapján egy negyeddöntős meccsnek vesszük a soron következő meccsüket, akkor érdekes lehet még az, hogy 9 negyeddöntőt játszottak eddig, és itt is fölényben van Maguire, ugyanis 6-3-ra áll ezeken a meccseken. Egyik játékostól sem várok dominanciát, egy kiélezett meccset várok, ahol oda-vissza jönnek majd a frame-ek és ezt a 14-es határt meglökik a játékosok.

Robertson, Neil - Maguire, Stephen: Frame-ek száma - Felett/alatt tipp