Az NBI-ben ott legfelül kék az ég, a Fradi tükörsimán húzta be a bajnokságot, a Vidi idén nem volt komoly ellenfele a zöld-fehér mezes csapatnak. Magyar szinten ez a Fradi jelenleg hosszú távon verhetetlen, egy-egy meccsre viszont képes kiengedni, és ahogy azt látjuk, ha a Fradi kap gólt, akkor többet is kap. Puskás, Mazőkövesd, vagy a Paks elleni végjáték, ha lefő a kávé, akkor lefő.

A Ferencváros bajnok, ünneplésre készül, nyílván más lesz ez, mintha nem lett volna a világjárvány,d e mehetnek a nézők, senki sem fog vissza senkit, lehet már űzni hajtani!

Az UTE viszont még úgymond pontkényszerben van, de nem gondolnám, hogy kiesnének a lila-fehérek. Egyrészt az edzőváltás jótt tett a csapatnak, és látni a csapaton, hogy van kohézió a jelenlegi mester és a játékosok között. Az Újpest 4 kör óta veretlen, és ezeken a meccseken lőtt minimum egy gólt. A Loki és a Honvéd mellett mattolta kétszer a Fehérvár védelmét, és mattolta a Kuttor-féle Mezőkövesd-Zsóry védelmét is, két elég masszív csapatnak is vert gólt a lila-fehér mezes együttes. Ebből indulok ki, meg abból is, hogy az FTC játékosai azért már fejben nem úgy fognak koncentrálni, ahogy tennék éles meccsen. Ok, derbi meg miegymás, de ez a derbi nem lesz véres, ez egy barátságos bohóckodás lesz szerintem, nem a kemény védekezés lesz a fő, hanem a közönség szórakoztatása, amibe belefér az UTE dugója is.

Meg ha belegondolok, és kicsit konspirálok, az FTC-nek nem célja az UTE kiejtése. Rivalizálás meg miegymás, de azért jegybevétel szempontjából nem mindegy szerintem, hogy FTC Budakalász, vagy FTC-UTE meccsre kerül sor. Meg mondjuk ha már UTE vagy Loki mondjuk, akkor a Fradinak például meg lenne spórolva a debreceni kirándulás, ez sem feltétlenül lényegtelen. Én úgy vélem, simán lő egy, vagy akár több gólt az Újpest, lesz rövidzárlat az FTC-nél, amit a lilák kihasználhatnak.

Ferencváros - Újpest FC: Újpest FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp