Egyelőre jó helyzetben, vagyis Bajnokok Ligája-indulást érő 3. helyezésen van a milánói együttes, ám még nem kellene örömködni és előre inni a medve bőrére, hiszen azért még van annyi lejátszandó forduló az olasz élvonalbeli bajnokságban, hogy egy elbizakodott dobogós csapat a dobogón kívül találhatja magát. Vagyis röviden: az FC Internazionale Milano együttesének nyernie kellene a genovai UC Sampdoria elleni hazai mérkőzésen.

Nem játszhatnak: a hazaiaknál az eltiltott Daniele Padelli, a sérült Stefano Sensi, a beteg uruguay-i Matias Vecino és a szintén beteg francia Lucien Agoume, illetve a vendégeknél a sérült Alex Ferrari és a szintén sérült Fabio Quagliarella. Az utóbbi kimaradása nagyon érzékeny veszteség a vendégeknek, hiszen talán a legértékesebb labdarúgójukról van szó. Bár az is igaz, hogy szerintem ez jobbára csak amolyan "elterelés" és tartalom nélküli dumáról van szó Fabio Quagliarella esetében, mert játszani fog ő, ha csak mód lesz rá. A többiek hiányzása jobbára tényleg észrevétlen maradhat. Talán még csak a milánói középpályás Stefano Sensi lenne kivétel, ám az Internél ott vannak középpályásoknak - többek között - az angol Ashley Young, a horvát Marcelo Brozovic, a dán Christian Eriksen, Antonio Candreva, Nicolo Barella, a nigériai Victor Moses és még néhányan. Szóval hagyni kell a problémák keresését, mert bőven lesz focista, aki pótolja Stefano Sensit.

Elvileg az is van, hogy az FC Internazionale Milano jól teljesít hazai pályán és az UC Sampdoria gyengén szokik szerepelni idegenben. Gyorsan megjegyzem, hogy ez régebben volt így, amikor még szurkolók is jelen lehettek a meccseken. Azóta - főleg a németeknél lehet nagyon látni - mintha eltűnt volna hazai pálya előnye és mindegyik csapat azonos helyzetből indul. Persze, szerintem ettől függetlenül kellene nyernie otthon a milánói csapatnak.

Tipp: győz az FC Internazionale Milano.

Inter - Sampdoria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp