Elkezdi az Atalanta is, s szerintem hiba lenne kihagyni Gasperini csapatának első meccsét. Talán a város a legnagyobb válságát élte meg az elmúlt időszakban. A bergamóiak roppant büszkék a kék-feketékre, s most talán egy gyógyírféle dolog lehet a focicsapat elképesztően jó teljesítménye. Ideális ellenfél lehet a góltermelésben a Sassuolo, rámegyek hát egy könnyűnek látszó overre.

Továbbjutott a BL-ben az Atalanta a Valencia elleni párosmeccsen nyolc gólt szerezve: 4:1, 3:4. A denevérek pedig nem éppen az a „könnyen feltörhető” csapat. További megerősítés, hogy a leállás előtti utolsó bajnokin Leccében győztek Ilicék 7:2-re! Miközben áll az együttes az európai porondon is, harcban van a római farkasokkal is a bajnokság negyedik helyéért. Jelenleg három pont az Atalanta előnye, és egy meccsel kevesebbet játszott, mint az AS Roma. Egy győzelemmel hat egységre duzzadhat a fór, ami jelentős a bajnokság hajrája előtt. Elképesztő a csapat gólaránya is: 70:34, ami azt mutatja, hogy az eddig lement 25 forduló alatt átlagban több, mint 4 gól esik a bergamóiak meccsein. Azt hiszem nem kell bemutatni a hazaiak gólfelelőseinek erényeit: Ilic (18); Muriel (13); Zapata (11), Gomez (6). A szlovének 32 éves gólvágója, például Valenciában négyet rámolt be.

Szerintem a Sassuolo számára a hátralévő 13 meccs nem hiányzik. Igaz ez a bajnokság egy harmada, de kábé reális a gárda 11. pozíciója. Röviden: 7 pont! Ilyen messze van a Napoli aki El-induló már a kupagyőzelmével, de ilyen messze van a másik irányban is a kieső 18. pozíció. Ha úgy nézzük ez sok, de a hátralévő meccsszám tükrében lehet akár kevés is! Capuato (13) és Berardi (9) személyében vendégoldalon is adottak a kapura veszélyes erők, s látható, hogy legutóbbi hat tétmeccsén mindig kapott gólt az Atalanta!

De Zerbi belepirulhat, ha ránéz a Sassuolo mérlegére: utoljára 2014-ben tudta legyőzni a csapat aktuális ellenfelét, legutóbbi hat meccsét elbukta 20:6-os gólaránnyal! További félelmet keltő infó, hogy Bergamo csapata a Bajnokok Ligájáért küzd, ezért kell neki a három pont. Könnyen kiszakadhat ismét a gólzsák, s mi pedig egy izgalom mentes overnek örülhetünk a negyven százalék körüli haszonnak!

Atalanta - Sassuolo: Gólok száma - Felett/alatt tipp