A 29. forduló zárómérkőzésére a San Sebastianban kerül sor, ahol a Real Madrid egy esetleges győzelemmel újra az élre ugorhatna, és nyolc fordulóval a vége előtt saját kezében tarthatná saját sorsát.

A kényszerű szünet után elég meggyőző játékkal tértek vissza Zidane tanítványai, mind a Valencia, mind az Eibar ellen három találatig jutottak, és ezt a három dugót mindig egy félidő alatt hozták össze, szóval egy kisebb felpörgés elég tőlük, hogy gyakorlatilag bárkinek 2-3 alkalommal beköszönjenek rövid időn belül. Benzema ihletett formában van, már a csapat örökös góllövőlistáján az ötödik helyre lépett, megelőzve Puskást, de parádésra sikerült Asensio visszatérése is, aki a sérülése utáni hosszú kihagyás után gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerzett a Valencia ellen. Hazard is egyre jobban veszi fel a La Liga stílusát, így elöl nem nagyon van félnivalója a Real szurkolóknak, plusz fejjátékban is bombaerősek Ramosék, 2-3 gól pedig nekik mindig kell a győzelemhez, az előző évek tendenciája alapján, ugye ritkán úsznak meg meccset kapott gól nélkül.

A Sociedadnak nem sikerült túl zökkenőmentesen a visszatérés, otthon remi az Osasunával, majd hétközben kikaptak az Alaves vendégeként, tehát nem túl jó előjelekkel várja a ma esti meccset Alguacil csapata. Régebben még elég mumusnak számítottak a madridiak ellen a baszkok, de ez a mágia úgymond eltűnt, tavaly az utolsó fordulóban tét nélküli meccsen ugyan nyertek a baszkok, de előtte zsinórban háromszor is a blancok örülhettek, és most óriási a tét a fővárosiak számára.

Kellemetlen csapat otthon a Sociedad, de most a Madridot sokkal erősebbnek érzem, nem biztos, hogy lesz még egy ilyen esélyük, hogy botlik a Barca, sima wint várok, minimum 2 lőtt góllal.

Real Sociedad - Real Madrid: Real Madrid által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp