Eltérő élményekkel érkezhet a két csapat erre az összecsapásra. A Haugesund kapott egy hatost Bodoben, míg a Kristiansund hazai pályán osztott ki egy hetest a frissen feljutó Aalesundnek. Ettől függetlenül a hazai csapat az esélyes - legalábbis a bukik szerint.

Valami nagyon nincsen rendben Haugesundben. Emberemlékezet óta nem kapott ez a csapat ennyi gólt és ez nem minősíthető csak egy kicsúszott rossz eredménynek. Az első fordulóban a Brann ellen is voltak komoly problémák és a vereséget érő gólt már emberelőnyben kapták, ami szintén figyelemreméltó. Ezek után jön egy jó formában lévő csapat, így furcsállhatjuk, hogy az FKH szorzója alig van 2.00 felett. Tény, otthon rendre jó az FKH, viszont a 200 fős limit által a hazai pálya előnye igencsak elvész az eddigi eredmények alapján. Jóval több a korábbi eredményekhez képest a vendégpontszerzés és erre bizony a KBK-nak is jó esélye lesz ezen az összecsapáson.

4 ponttal rajtolt a Kristiansund, miután pontot csent a Rosenborg elől a Lerkendalban, majd kiütötte otthon az Aalesund együttesét. A siker főletéteményese Amahl Pellegrino volt, aki három gólja mellett asszisztot is jegyzett és nem is játszotta végig a találkozót. Félő volt, hogy a korlátozások az olyan kis csapatot, mint a KBK-t fogják megcsapni, azonban éppenhogy egyre jobban használják ki ennek a lehetőségét. Idegenben sem annyira könnyű őket megverni már, míg a hazai erőteljes játékukat meg tudták tartani. Teljesen benne van a pakliban az, hogy akár Haugesundből is elhozzák a három pontot, így az X2 egy biztos tippnek tűnik. Pláne, ezen az oddson.

Haugesund - Kristiansund BK: Dupla esély - Dupla esély tipp