A Bilbao bánhatja a Barca hétvégi botlását...

A La Liga véghajrájához fej fej mellett érkezett a Barca és a nagy rivális Real Madrid. Pontazonosságuk azonban a fővárosi alakulatnak kedvez, így a katalánoknak nem a saját kezükben van a sorsuk. Annyit tehetnek, hogy nem hullajtanak több pontot, és bíznak benne, hogy a madridiak valahol megteszik ezt...

Az elmúlt meccsek elég nagy port kavartak a spanyol fociban, főleg a két gigász meccsei, de azokon belül is inkább a Real Madrid háza táján akadtak érdekes esetek... az újraindítás óta lejátszott mindhárom mérkőzésükön volt ugyanis több, játékvezetői szempontból vitatható eset, melyek rendre nekik kedveztek... Áll is a bál a médiában, nyilatkozatok jönnek-mennek az ügyben... megszólalt már Piqué vagy épp Zidane is...

Különös fókusz irányul ilyenkor a sporikra, így lesz ez a Barca - Bilbao-n is. Úgy gondolom, ha csak tudat alatt is, de ott lesz Manzano fejében, hogy ha itt is a katalánokat sújtja a játékvezetői kar, akkor még nagyobb földindulás lesz... Nem lepődnék meg, ha néhány kétes szitu ezúttal Messiék javára kerülne megítélésre... (bátraknak: a Barcelona értékesít egy büntetőt --> 4.33)

A katalánoknak egyébként mindenféle játékvezetői segédlet nélkül is kötelező házifeladat a 3 pont megszerzése, csak így maradhatnak versenyben a végsőkig... Sevillában nem jött össze a gólszerzés, kedd este a Nou Camp-ban kiszakadhat a gólzsák. Setiennek kellő variációs lehetősége van, Suarez, Messi, Braithwaite, Griezman és Fati is bevethető a csatársorban.

Eközben a Bilbaonak az EL-helyek elérése lehet reális cél, kérdés, ez mennyire motiválja őket... de úgy gondolom, megpróbálják majd elérni. Ehhez azonban nem feltétlenül Barcelonában kell nyerniük, ezt Ők is tudják... Hétvégén pl a Mallorca elleni hazai találkozójuk több reménnyel kecsegtet. Épp ezért könnyen lehet, hogy ha a Barca vezetést szerez, és nincs benne a játék képében a baszk pontszerzés, akkor elengedhetik a meccset... (leginkább a sűrű program okán, elvégre 3-4 naponta tétmeccset játszanak a csapatok)

A szorzó sajnos nincs túlmérve, de reálisnak érzem... 1.33-ért adják a Barcelona győzelmét, én erre tippelek.

FC Barcelona - Athletic Club Bilbao: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp