Erre a mérkőzésre azért éri meg fogadni, mert biztos nem bundázzák el a csapatok, élethalál harc lesz. A Mezőkövesd csapata a dobogóért és az Európa Liga szereplésért küzd, létszükséglet számukra a három pont, ha maguk mögött akarják tartani a Puskás Akadémiát. A Debrecen csapata a bennmaradásért küzd, létszükséglet számukra a három pont, ha fenn akarják tartani az esélyüket az utolsó fordulóra a Paks elleni ki-ki mérkőzésre. Biztos, hogy nem fog egyik csapat sem a döntetlenre játszani, mert az egyiküknek sem jó.

A baj az, hogy nem lehet megtippelni a kezdőcsapatokat, mivel annyit variálnak az edzők. Kuttor Attila folyamatosan cserélgeti-rotálja a kezdőjét, pihenteti a játékosokat, taktikázik. Ezt szerintem jól csinálja, Újpesten is jobban játszottak a liláknál, és a MOL Fehérvár ellen is okozott nekem meglepetést, sőt Andrij Nesterov kiállítása után is nagyon jól játszottak, nem volt véletlen a 93. perces győzelmük.

A Debrecen csapatában Bódi Ádám és Tomas Kosicky kapus eltiltottak. Bódit nehéz pótolni, Az ellenfelet fojtogató Kosicky helyett Nagy Sándor kezdhet, akit viszont pont Kondás elemér rakott ki a kezdőből, mert nem volt vele elégedett az Újpest elleni vereség alkalmával.

Úgy gondolom, itt aztán tényleg lesznek érzelmek, és lesz motiváció. A Debrecen legutóbb 4-0-ra verte a Diósgyőrt, de elnézve a védelmüket, összetehetik a kezüket ezért az eredményért. A diósgyőriek nem erőltették túl a támadásokat, de így is majdnem összehoztak nekik 1-2 gólt. Én a mezőkövesdi gólban biztos vagyok, tartalékos védelem ellen simán betalálnak a hazaiak. A vendég találat lesz neccesebb, mert a Mezőkövesd jól védekezik. Azonban nekem nem tetszik Szappanos Péter kapus, szerintem ő nem üti meg a mércét, sok bizonytalanságot látok nála, nem bravúrkapus. Nesterov eltiltott a védelem közepén, ami azért nagy veszteség, mert ő az, aki mindig játszott az újraindulás óta, őt pótolnia kell Kuttornak, így valószínűleg Aleksandr Karnitsky húzódik vissza a középpályáról. Ott látok tehát lehetőséget. Vélhetően Kondás inkább az erőre helyezi majd a hangsúlyt, mert a kövesdi védelem ellen az kell, így én Adeniji Tunde pályára lépését biztosra veszem, nem véletlenül kapta le őt Kondás a 60. percben legutóbb, pihentette szerintem. Jónak vélem az ő gólszerzésére tippelni.

Összegezve tehát mindenképp várok debreceni gólt is, nem úgy fognak pályára lépni, mint tette azt a Fehérvár, ők a három pontért mennek Mezőkövesdre, csak az elfogadható.

Mezőkövesd - DVSC Debreceni: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp