Megörültem, mikor megláttam a meccsre feldobott 1,5 over szorzóját. Igazából ez az én játékom! Szeretem, amikor kicsit felülértékelik, a bukik a két gól lehetőségét. Most értem miért teszik ezt – a vendégek gólmutatója indokolja -, mégis úgy vélem, hogy a felek motivációja elég lesz a tipp sikeréhez!

Várható volt, hogy a szezon során valamikor megtorpan a Scheffield, s most arra mutatnak a jelek, hogy ez megtörtént! A hazai vörösök számára roppant fontos az ötödik hely megszerzése, ezért fontos, hogy a még közvetlen riválist most legyőzze. Chris Welder 2016-tól irányítja a jelenlegi újoncot, s szerződése 2024-ig szól! Általában az ötvédős és a háromvédős rendszert variálja a meccseken a sheffieldi együttes. A rendszer elég jól működik, hiszen eddig csupán 28 gólt kapott a 8. pozícióban álló gárda, s ennél csak a Liverpool mutatója jobb a ligában (21). A védekezőjáték hatékonysága szállítja az eredményességet, mert csupán 30 gólt jegyeznek a Welder legények. Hogy mennyire sérülékeny a szerkezet, azt mutatja a Newcastle elleni meccs. Egan kiállítása után összeomlott a védekezés, és egy laza 20 perc alatt hármat rámoltak be Henderson kapujába a szarkák. A visszatérés óta két meccsből rúgott gól nélkül csupán egy pontot szerzett az újonc (a kiesőjelölt Aston Villa elleni 0:0). Érdekesség, hogy a pótlások miatt zsinórban háromszor játszik idegenben a Scheffield, a nagy számok törvénye és a MU-védelem hibája miatt azért tőlük most már várok egy találatot.

Nagyon értékes Bl-csoportkört érhet a City kizárásával az ötödik hely. Itt áll most a hazai csapat és a sheffieldiek várható kipukkadásával három szereplős maradhat ez a versenyfutás. A veszélyes Wolves és az ismét harcban álló Tottenham miatt lesz éles a küzdelem, s máris látható mennyire fontos ez a meccs. Hemzseg a gólérzékeny támadóktól Solskjaer kerete. A statisztikák szerint a 45:31 azt mutatja, hogy kerek 1,5 találatot szereznek a vörösök meccsenként, s az összesített 86 közel hármat átlagol.

Hazai győzelmet várok a mérkőzéstől, s nem gondolom, hogy egy találat elég lesz a három ponthoz. Ha most kikap az újonc, akkor elindulhat egy negatív spirálba. Kiesni ugyan biztosan nem fognak a vendégek, de pillanatok alatt visszacsúsznak az élmezőnyből a tabella közepére. Számukra is fontos lenne egy meglepetés eredmény, amit nem lehet mindig „csak kibekkelni”. Nem gondolom, hogy 1:0-l behúzhatja a Manchester United a találkozót. Sok függ a forgatókönyvtől: ha a Sheffield talál egy gólt akkor szerintem megnyugodhatok, de a biztonságos hazai győzelem eléréséhez kell Martialéktól a két dugó!

Manchester United - Sheffield United: Gólok száma - Felett/alatt tipp