Megtörné rossz hazai sorozatát a Zaragoza!

Az újraindulás óta mindkét hazai bajnokiját elveszítette a feljutásra hajtó Real Zaragoza. Márpedig ez nem nagyon fér bele számukra, hiszen még 7 forduló hátra van a pontvadászatból, előnyük a harmadik helyezettel szemben pedig mindössze 4 pont jelenleg (...a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik helyezett csapatok egyébként selejtezőt játszanak a szezonvégén).

A mai mérkőzés mindkét résztvevője szerepelt már korábban az élvonalban, de messze a Zaragoza a patinásabb klub, akiknél elvárás, hogy amint lehet, ismét élvonalbeli klub legyenek. Nem csoda ez, hiszen egy 6-szoros Copa del Rey győztes klubról beszélünk, akik az európai porondra kilépve egy alkalommal a KEK-et és a VVK-t is elhódították!

Idén minden esélye meg van mindkét csapatnak a feljutásra, akár osztályozó meccsek nélkül is, bár ebben sokkal jobban áll a Zaragoza egyelőre. Tudni kell a La Liga2-ről, hogy nagyon nehéz feljutni ebből az osztályból, hiszen rendkívül hosszú egy szezon (a 22 csapatos bajnokság 42 fordulóból áll + az érdekelteknek az osztályozó meccsek). Így a feljutáshoz stabilan jó teljesítményt kell nyújtani a végéig. Már csak azért is, mert rendre szoros az élmezőny, szinte egybeolvad legtöbbször a középmezőnnyel a sok hasonló képességű csapat miatt... Ritka az, hogy meglóg az élmezőny, most sem történt ez meg... Egy ilyen hosszú versenyfutás végéhez közeledünk most, melyben a Zaragoza két csúnya hazai bakit is ejtett (Zaragoza - Almeria 0-2, Zaragoza - Alcoron 1-3), ha nem akarnak osztályozni, nem fér bele egy újabb hazai botlás, pláne az egyik riválissal szemben...

Úgy gondolom, hogy egy masszív, óvatos focival próbálják majd kézben tartani a meccset, egy esetleges győzelem azonban óriási lépés lehetne a feljutás felé, így biztos vagyok benne, hogy ezt a lépést igyekszenek ma megtenni a hazaiak... Mivel jelenlegi helyzetükben a döntetlen sem lenne rossz eredmény, hiszen a Huesca nem tudna közelebb kerülni hozzájuk, ameddig nem ég a ház, lassítja majd a játékot a Zaragoza... Kevés gólos meccset várok, amelyen nem marad pont nélkül a házigazda!

Tippem: 1X

Real Zaragoza - Huesca: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp