Jelen állás szerint hatalmas küzdelem várható a svájci másodosztályban a Grasshoppers és a Vaduz csapatai között, hogy melyiküknek sikerül megkaparintani a 2. helyet, mely ha többet nem is, de osztályozót érhet az első Szuperligáért. Persze, mivel sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból alakulhat úgy is a sorsuk, hogy az első helyért, az egyenesági feljutásért csatáznak majd, mivel a jelenlegi listavezető a Lausanne csúnyán beragadt a bajnoki szünet óta. A tetemes 15 pontos előnyük 3 mérkőzés alatt 10 pontosra csökkent, így ebben az osztályban még igen nyílt a küzdelem az élbolyban. Ahhoz, hogy a fent leírtak a soron következő forduló után is fennálljanak a hazai pályán játszó Grasshoppers-nek feltétlenül győznie kell a Wil 1900 ellen. Mivel a svájci Challenge League-ben azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt a helyezésekről, ezért lehetőleg minél több góllal kellene hozniuk ezt a mérkőzést a "Szöcskéknek".

Az előző bajnoki szezon legnagyobb negatív szenzációját egyértelműen a 27 bajnoki címet jegyző Grasshoppers kiesése jelentette Svájcban. Mint ilyen, más céljuk nem is lehetett a kék-fehéreknek erre a szezonra, mint az azonnali feljutás. Kicsit nyögvenyelősen zajlott eddig a romániai származású Kádár Zoltán csapatának a szezonja, de a bajnoki szünet óta új erőre kaptak a zürichiek. Gólgyárosuk Ben Khalifa vezérletével nagyon hatékonyan játsszák a 4 - 2 - 3 - 1-es felállást, még úgy is, hogy a sűrített programra való tekintettel Kádár folyamatosan rotálja csapatát. A Wil ellen két kapott gól nélküli győzelmük van eddig a bajnokságban. Legutóbb tavaly októberben egy tükörsima 3:0-val küldték haza Wil városának képviselőit.

A svájci származású Sforza Ciriaco edzette vendégcsapat nagyon jó alanya lehet tippünknek, hiszen a kieső helyen álló Chiasso mellett Ők a liga leggyengébb teljesítményt nyújtó látogatói. Legutóbbi idegenbeli fellépésükön az Aarau mért rájuk egy 4:1-es vereséget és egyébként sem nagyon szokták megúszni 2-3 kapott gól alatt a látogatásaikat.

Mind játékerőben, mind motivációban a hazaiak felé billentem a mérleg nyelvét, ezért egy gólkülönbség növelő győzelemre számítok tőlük.

Grasshopper - Wil 1900: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp