Az esélyeket és a motivációt tekintve komoly értéket találhatunk a Vaduz schaffhauseni vendégjátékában. A vendégcsapat győzelmére adott 1.95-ös oddsért érdemes kockáztatnunk, mert addig amíg a hazaiak számára nincs különösebb tétje ennek a mérkőzésnek, addig a látogatók csak győzelem esetén tarthatják a lépést a várhatóan győzedelmeskedő Grasshoppers-szel szemben a feljutásért vívott küzdelemben. A stabilitás közel sem jellemző a svájci Challenge League küzdelmeire, de úgy gondolom ezt a Vaduz vs. Grasshoppers csatát érdemes lesz nyomon követnünk a közeljövőben.

Szerencsés helyzetben vannak a hazai sárga-feketék, mert a Chiasso mérhetetlenül gyenge teljesítménye mellett, a saját gyengélkedésük eltörpül. Pedig egy igencsak jól csengő név, az egykori válogatott játékos Murat Yakin trenírozza a gárdát. De úgy látszik ebből a játékosállományból csak ennyit lehet kihozni. Mivel Yakin anno kiváló védőjátékos volt, így a kapott góljaik száma nem nagyon lóg ki a ligából, viszont magasan a legkevesebb gólt szerezték eddig. 21 találat 26 mérkőzésen az több mint siralmas támadójátékra utal. Olybá tűnik, hogy mérkőzéseik zömén megpróbálnak rámenni az X-re és vagy sikerül, vagy nem.

A Vaduz ellenében ezt a "vagy nemet" várom. Tény, hogy nem a liga legjobb védelme látogat Schaffhausenbe, de a vendégcsapat támadójátéka kompenzálja ezt. A liechtensteini labdarúgócsapat támadószekciója 52 találatot szorgoskodott eddig össze és mostani vendéglátóiknál is esélyesek pár találat bevitelére. Mario Frick alakulata nem nagyon pánikol be, ha az ellenfelük gólt szerez, mert tisztában vannak vele, hogy a Manuel Sutter vezette támadósor bármelyik csapat ellen képes többet szerezni.

A sorsolás miatt a Vaduz hamarabb játssza a mérkőzését, mint a Grasshoppers, ezért úgy gondolom, hogy egy győzelemmel próbálnak nyomást gyakorolni közvetlen riválisukra.

FC Schaffhausen - Vaduz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp