Hétvégén ugyan befejeződött a német bajnokság első két osztályának párharcai, de két csapat számára még egy igen fontos kérdés hátra van, bent marad-e az első osztályban a Werder, esetleg feljut története során először a Heidenheim.

Oda-visszavágós lebonyolításban rendezik meg a párharcot, első mérkőzést a Werder Bremen hazai pályáján. A Werdernek nem igazán sikerült jól a visszatérés a kényszerszünetről, olyannyira hogy a biztos bennmaradást jelentő 17. helytől mindig lőtávolon kívül voltak. Ennek ellenére az utolsó fordulóbeli 6-1-es sikernek köszönhetően, illetve hogy a Duisburg koporsójába az Union Berlin három hatalmas szöget vágott, megadatott a lehetőség hogy osztályozó mérkőzést játszódhasson. Duplán jól jöhetett a hétvégi siker, ugyanis mentálisan nagyon sokat segíthet egy ilyen nagy arányú győzelem, különösen négy nappal a mérkőzés előtt.

Túloldalon korántsem lehet ilyen bizakodó hangulatban az edzői stáb illetve a keret. Utolsó előtti fordulóban, épp az üldöző Hamburg ellen sikerült fordítani egy 80. percben szerzett öngól, illetve egy 95. percben szerzett győztes gól segítségével (szerencsefaktor), így épp egy ponttal megelőzték és felléptek a harmadik, osztályozót jelentő helyre. Heidenheimnek egy feladata volt az utolsó fordulóra, ugyanannyi pontot kellett szerezzenek mint a mögöttük álló Hamburg. Ez sikerült is, ugyanis a Hamburg otthon kapott csúnyán ki egy középmezőnybeli csapattól, így nem számított, hogy a már bajnok nagyon simán 3-0al küldte haza őket. Ha a Werdernél megemlítettem a mentális állapotot, itt is meg kell, ugyanis ha egy már feljutó csapat ilyen simán veri őket, nem tudom mi keresni valójuk lehet jövőbe egy osztállyal fenebb.

Tippemet erősíti még egy közelmúltbeli mérkőzés, ez a két csapat ugyanilyen leosztásban összefutott a német kupában is ebben a szezonban. Ott a Werder egy félig A - félig B kezdővel verte agyon a Heidenheimet, 18 perc után már 3-0 volt, vége 4-1. Osztálykülönbség van a két csapat között, mind értékileg, mind tudásilag. Ennek az első mérkőzésen már meg kell mutatkoznia, ha nem szeretne a Werder egy ilyen izzadós szezon után, még egy izzadós osztályozót is.

Werder Bremen - 1. FC Heidenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp