Ha Mourinho szóba kerül, akkor általában rögtön asszociál a fotelszurkoló „A buszra”. Korántsem ilyen egyszerű a helyzet, főleg azért nem, mert egy erős hajrával akár még egy Bl-induló helyet is elcsíphet a Spurs, ahhoz viszont győzelmek kellenek, a győzelemhez meg gólok. A visszatérést követően rosszul indult el a Sheffield, de Chris Wilder továbbra is bizakodó a folytatást illetőleg.

Gyengélkedik a Leichester, de még 10 pont az előnye a Tottenham csapatával szemben. Songék egy sheffieldi három ponttal hét egységre zárkózhatnak a harmadik helyezett mögé. Miért írom mindezt? Ott van még a Chelsea, az MU, az Arsenal és a Wolves is közte! Szerintem az ágyúsok és a farkasok nem tudnak a négybe kerülni, az manchesteri United hasít, a Chelsea pedig nagyon hullámzó teljesítményt mutat. A kiesés ellen küzdő West Ham elleni nehéz Spurs győzelem (2:0), pont ebben a fordulóban mutatta meg az értékét, mert a kalapácsosok 3:2-vel múlták felül Lampardékat. Tetszik, hogy Morinho nem becsüli le az újoncot. Meccs előtti nyilatkozatában hosszan méltatta az ellenfelet, s kifejtette, hogy az újra indulást követő rossz eredmények ellenére kiváló munkát végez Wilder. A célok ismeretében, és a hátralévő mérkőzések tükrében, mégis azt gondolom, hogy kulcsmeccs vár a vendégekre, s a Kane, Son, Ali trióban bőven maradt még gól.

Három meccsből két 3:0-s zakó és egy sovány 0:0 volt a hazaiak mérlege júniusban. A múlt hétvégén FA-negyeddöntőt vívott az ágyúsokkal a Sheffield. A vereség és a kiesés ellenére mindenki bizakodó, mert igazi ki-ki párharcot sikerült vívni az Arsenal-al szemben. A „szakértők” úgy vélik, hogy ez már a leállás előtti csapatjáték volt, ezért igencsak kemény és jó meccset várnak a Tottenham ellen. A rossz eredmények ellenére pozitív a hangulat az újoncnál, s a találkozó előtti sajtótájékoztatón több utalás elhangzott arról, hogy egy nagy győzelemmel, visszatérhetne a csapat a nemzetközi kupaindulásért küzdők közé.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a hazaiak öt védős rendszerét hogyan próbálja meg majd feltörni a szokásos 4-5-1-el Mourinho. Ha játékban nem megy majd, akkor rámennek a pontrúgások kiharcolására és Kane a lecsorgókban verhetetlen. Bízom az overben mert ugyan a hazaiak 30:31-es (összesen 61) gólaránya nem adja ki a meccsenkénti kettőt, de ugyanez a vendégeknél hármat közelíti 50:41. Kiindulva a felek motivációjából, és elmúlt összecsapásaiból, úgy vélem, hogy nem lesz ez egy gólos összecsapás!

Sheffield United - Tottenham: Gólok száma - Felett/alatt tipp