Nagyon fontos rangadóra kerül sor szombat délután Wolverhamptonban. Leicester botladozásának köszönhetően két (City kizárása esetén három) BL helyért nagyon komoly harc fog lenni 5, esetleg 6 csapat között. A hazai csapat egy esetleges győzelemmel akár a dobogón találhatja magát, míg a vendégek egy utolsó szalmaszálba kapaszkodnának, hogy még esélyük legyen elcsípni valamelyik kupaindulásra feljogosító hely egyikét.

Kezdjük is a hazai csapattal. Nuno Espirito Santo igazi kis portugál kirakat csapatot hozott össze ismét. Kontráik életveszélyesek, Jimenez, Jota, Adama Traore trió bármikor képes villanni, és nagyon érzik egymást a pályán. Múlt heti Digisportos gól-összefoglalóba külön ki volt emelve, mennyire életveszélyesek Adama szélén történő elfutásai, illetve precíz beadásai, amikre rendszerint Jimenez nagyon pontosan érkezik és bólintja be az ellen hálójába, több ilyen góljuk is volt idén, az egyik a múltheti Bournemouth elleni, míg a másik a január-február tájékán szerzett Pool elleni góljuk ami hirtelen eszembe jut. Főleg egy ilyen hátul bizonytalan Arsenal ellen ezt muszáj lenne kamatoztatni.

Arsenal esetében úgy tűnhet, hogy a kezdeti City és Brighton elleni zakók után valamelyest magukra találtak, de szerintem csak a Fortuna szegődött három meccs erejére melléjük. Soton elleni vendéggyőzelmük két hatalmas potya/ajándék gólnak volt köszönhető, McCarty kétszeres óriásit bakizott, elől pedig képtelenek voltak bevenni Martinelli kapuját Danny Ingsék. Aztán jött az FA Kupa ahol egy nagyon csúnya szögleti kavarodás után úgy tűnt hogy a Sheffieldnek sikerül hosszabbításra menteni a találkozót, de egy utolsó utáni pillanatban szerzett góllal továbbment az Arsenal ahol a címvédő City lesz az ellenfele. Tegnap lemosták a tökutolsó Norwichot a pályáról, de ott is a kezdő lökést a Norwich kapusa, Tim Krul adta meg, aki egy az egybe lemásolta McCarthy hibáját.

Jelen pillanatban jobb csapatnak tartom a Wolverhamptont, legalább egy pontra jók kell legyenek az Arsenal ellen, ráadásul a Wolves múlt szombaton játszotta az utolsó meccsét, Arsenal kupázott vasárnap, aztán tegnap bajnokságban nyomott le 90 percet, ami ugyancsak a hazai csapat malmára hajthatja a vizet.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal: Dupla esély - Dupla esély tipp