Nagyon adja magát a sok gól. Bizonytalanságot az okozhat, hogy Gennaro Gattuso edző szépen összerakta a Napoli védelmét. Ezt megmutatták a Juventus elleni kupadöntőben is. Sokan úgy gondolják, hogy a Gattuso által összerakott védelem képes lehet megállítani az Atalanta félelmetes támadójátékát.

Lehet, hogy így van, és valóban képes lenne erre. De miért kellene ezt megtennie? Mi a tétje a mérkőzésnek? A Napoli kupagyőztes, biztos Európa Liga induló, a bajnokságban nem kerülhet előrébb, mint az 5. hely, így a Bajnokok Ligájáról csak álmodozhatnak idén. 12 pont hátrányban vannak a 4. helyezett Atalantától, amely azonban még harcolhat a dobogóért. Összegezve tehát semmi tétje nincs a meccsnek, lehet kísérletezni, stb.

Az Atalanta játékára egyértelműen jellemző a nyitottság. Gyakran történik meg, hogy olyan gyorsasággal viszik előre a labdát, amitől szétszakad a pálya. Ez nagy hátránya a taktikájuknak. Ebből kapják a legtöbb góljukat is. A Lazio a mérkőzésük elején gyorsan kihasználta ezt kétszer, de az Udinese is képes volt erre egyszer. Gattuso okos edző, biztosan kielemezte, mivel lehet különösen zavarba hozni a hazai középső hármast, hogyan kell széthúzni a pályát, amiből a középpályán létszámfölényt tud kialakítani, és megindíthatja a gyors ellentámadást.

Én tehát azt várom, hogy a Napoli alaposan meglepi a mérkőzés elején az Atalantát, mint ahogy tette az a Lazio is. Már az első félidőben meglehet a kettő gól. Nincs értelme túltaktikázni a dolgot, és ha nincs taktikázás, az az Atalantának kedvez, mert ők mennek előre, mint a meszes. Ezt fogja tudni lekontrázni egy okos vendég csapat.

Atalanta - Napoli: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp